Jazz bas - Glasbena šola B.A.S.E.
 

Jazz bass

 

Osvojite potrebno znanje in tehniko potrebno za improvizirane bas linije. Naučite se igranja vrhunskih bas linij,  jazz standardov, prepoznavanja pogostih harmonskih vezav in analizirajte igranje velikih basistov, kot so Ron Carter, Ray Brown, Paul Chambers, Eddie Gomez, Scott Lafaro, Charles Mingus, John Patitucci, Christian McBride in drugi.

 
VPIS V PROGRAM
 
  • splošno
  • program
  • komu je namenjen
  • mentorji

Matej Hotko

Matej Hotko je končal študij jazz basa na prestižni univerzi Manhattan School of Music v New Yorku. Leta 2009 je prejel Priznanje za pomembna umetniška dela od Univerze v Ljubljani. Od leta 2010 poučuje tudi na Akademiji za glasbo-jazz oddelek in vodi Big band Akademije za glasbo.

Jan Gregorka

Jan Gregorka je začel igrati bas kitaro, ko je bil star 15 let, sprva pod mentorstvom Ladislava Rebreka, nato Aleša Avblja. Po gimnaziji se je vpisal na Karntner Landeskonservatorij v Celovcu, kjer je študiral kontrabas, za študijsko smer pa je izbral jazz. Med študijem je začel nastopati s številnimi jazz zasedbami ter se udeleževati jamm sessionov, ter se počasi uveljavil na glasbeni sceni, kot vse splošno uporaben sideman.

Jošt Drašler

Poučevanja bas kitare se je učil pri Mateju Hotku. Obenem je vpisal jazzovsko smer – kontrabas na Deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Uliju Langthalerju. Trenutno poučuje igranje bas kitare in kontrabasa na šoli B.A.S.E. in sodeluje v številnih glasbenih zasedbah z najrazličnejšimi slovenskimi glasbeniki.

tomaž dolžan -bas kitara

Tomaž Dolžan

Skozi leta je igral pri številnih orkestralnih zasedbah: big band, kitarski orkester, klasični orkester, godba, itd., ...Ves čas je igral tudi v bolj ali manj znanih pop/rock/funk zasedbah (Alya, SoulFunkedUp, 500m, Matjaž Jelen Band, ...), ter sodeloval pri raznih glasbenih projektih z raznimi glasbeniki kot so: Uroš Perič, Maja Založnik, Alya, Matjaž Jelen, Nuša Derenda, Fanika Križaj, Marko Vozelj, ...

Prosimo delite našo stran