Pop&Rock bas kitara - Glasbena šola B.A.S.E.
 

Pop & Rock bas kitara

 

Osnova za vsakega basista željnega igranja popularne glasbe, so trdni temelji v rock glasbi. Osvojite osnovne temelje, pravilno tehniko in teoretično znanje za gradnjo in improvizacijo bas linij v vseh modernih Pop&Rock glasbenih stilih.

 
VPIS V PROGRAM
 
  • splošno
  • program
  • komu je namenjen
  • mentorji

Matej Hotko

Matej Hotko je končal študij jazz basa na prestižni univerzi Manhattan School of Music v New Yorku. Leta 2009 je prejel Priznanje za pomembna umetniška dela od Univerze v Ljubljani. Od leta 2010 poučuje tudi na Akademiji za glasbo-jazz oddelek in vodi Big band Akademije za glasbo.

Jan Gregorka

Jan Gregorka je začel igrati bas kitaro, ko je bil star 15 let, sprva pod mentorstvom Ladislava Rebreka, nato Aleša Avblja. Po gimnaziji se je vpisal na Karntner Landeskonservatorij v Celovcu, kjer je študiral kontrabas, za študijsko smer pa je izbral jazz. Med študijem je začel nastopati s številnimi jazz zasedbami ter se udeleževati jamm sessionov, ter se počasi uveljavil na glasbeni sceni, kot vse splošno uporaben sideman.

Jošt Drašler

Poučevanja bas kitare se je učil pri Mateju Hotku. Obenem je vpisal jazzovsko smer – kontrabas na Deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Uliju Langthalerju. Trenutno poučuje igranje bas kitare in kontrabasa na šoli B.A.S.E. in sodeluje v številnih glasbenih zasedbah z najrazličnejšimi slovenskimi glasbeniki.

tomaž dolžan -bas kitara

Tomaž Dolžan

Skozi leta je igral pri številnih orkestralnih zasedbah: big band, kitarski orkester, klasični orkester, godba, itd., ...Ves čas je igral tudi v bolj ali manj znanih pop/rock/funk zasedbah (Alya, SoulFunkedUp, 500m, Matjaž Jelen Band, ...), ter sodeloval pri raznih glasbenih projektih z raznimi glasbeniki kot so: Uroš Perič, Maja Založnik, Alya, Matjaž Jelen, Nuša Derenda, Fanika Križaj, Marko Vozelj, ...

slika erik čebokli

Erik Čebolki

Rojen leta 1992 je z igranjem bas kitare zacel pri 11. letih. Trenutno studira v dezelnem glasbenem konservatoriju v Celovcu. Glasbeno sodeluje v stevilnih slovenskih glasbenih skupinah, deluje pa v stevilnih zvrsteh, od jazza do alternativnih glasbenih stilov. Trenutno sodeluje z glasbenmi skupinami in avtorji, kot so Dat Phunk, MeduzaleM, Gregor Volk in drugi.

slika erik čebokli

Gašper Gantar

Leta 2002 se vpiše na glasbeno šolo k mentorju Mateju Hotku. Izobraževanje traja tri leta, nato tudi sam postane mentor za bas kitaro in glasbeno teorijo na tej isti glasbeni šoli, kjer poučuje 2 leti. Vsa nadaljnja leta poučuje v Kranju od konca leta 2015 pa na Ptuju za Glasbeno šolo B.A.S.E. Trenutno glasbeno aktiven v glasbenih skupinah Srečna mladina, Red Five Point Star, The Toasters (NYC)...

Prosimo delite našo stran