Klasična kitara

 

Program ponuja učenje klasične kitare z akademsko izobraženimi in strokovno usposobljenimi mentorji, ki vam in vašemu otroku zagotavlja visok nivo izobraževanja in celovito glasbeno izkušnjo skozi celoten učni proces.

 
VPIS V PROGRAM
 
  • splošno
  • program
  • komu je namenjen
  • mentorji

Matjaž Dajčar

Leta 2000 je dokončal študij kitare na Brucknerjevem konservatoriju v avstrijskem Linzu. Od takrat je poučeval, igral in snemal v Mariboru, Linzu, Gradcu, Berlinu, Varšavi. Od leta 2007 mentor na glasbeni šoli BASE, kjer poučuje kitaro. Z različnimi zasedbami je med drugim nastopil na glasbenih festivalih v Berlinu, Arhusu (Danska), Linzu, Beljaku, na festivalu Lent, Noč v stari Ljubljani.

Miha Petric

Je kitarist, skladatelj in pedagog iz Ljubljane. Že odkar pomni, se na več ravneh ukvarja z glasbo. Svoj ustvarjalni pečat pušča v jazz-rock-fusion skupini Moonlight sky, s katero so izdali tri albume. Njihova glasba je bila predvajana na radijskih postajah v Ameriki, Kanadi, Braziliji, Rusiji in v Evropi, v Braziliji so bili izbrani za najboljšo progresivno skupino.

vito vičar slika

Tilen Beigot

Tilen Beigot je leta 2016 diplomiral na Anton Bruckner Univerzi v Linzu v smeri Jazz kitara pri priznanem profesorju Petru O’Mari in v smeri jazz kompozicija (prof. Christoph Cech). V času šolanja je ustanovil svoj projekt Useless Theory Project, hkrati pa imel možnost sodelvanja in izobraževanja pri Karlu Ratzeru, Jean-Charlesu Richardu, Haigu Yazdijanu, Alexu Machaceku, Petru Herbertu ...

vito vičar slika

Vito Vičar

Vito Vičar, diplomiran prof. jazz kitare, pravkar zaključuje tudi umetniško diplomo na deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Agostino Di Giorgiu. Njegova vsestranskost se kaže v mnogih zasedbah v katerih je aktiven član (Nutrio, Rob Bargad 8tet, Jazz Robots, Dat Phunk, M.C. & The Boonker, Big Band Ptuj Tribute to Jimi Hendrix, Tribute to Tower of Power, itd.), kot tudi v različnih zanrih, ki jih igra. V repertuarju mu tako ne manjka rocka, funka, bluesa ali klasične glasbe.

Zdravko Božić

Diplomiral je leta 2014 na nizozemskem konservatoriju Codarts Rotterdam v smeri Pop kitara, dodatno pa se je izobraževal na Jazz, Turkish in Indian oddelkih. Svojo glasbeno pot je začel v big band orkestrih, igral v rock in metal skupinah, sodeloval pa je tudi s popularnimi izvajalci doma in v tujini. V zadnjem desetletju je poučeval na glasbenih šolah...

Aleš Maurič

Trenutno končuje študij jazz kitare na Celovškem konzervatoriju pri profesorju Thomasu Wallischu. Dejaven je tudi kot kitarist in avtor v skupini I vs. I, ki deluje od leta 2007. Kot glavni kitarist pa je dejaven tudi v Metallica cover bandu (Not’n'vun ), z bobnarjem Markom Soršakom, prav tako mentorjem na Glasbeni šoli B.A.S.E. 

Prosimo delite našo stran