Jazz klavir

 

Naučite se in spoznajte vse glavne elemente potrebne za igranje jazz klavirske spremljave in improvizacije. Najdite svoj lasten izraz in svobodo v igranju.

 
VPIS V PROGRAM
 
  • splošno
  • program
  • komu je namenjen
  • mentorji

Kristijan Korat

V šolskem letu 2012 je končal študij na Brucknerjevi univerzi v Linzu na oddelku za klavir smer jazz in popularna glasba v razredu profesorja Dejana Pečenka. Kot pianist je veliko nastopal z različnimi zasedbami doma in v tujini. Trenutno dela na avtorskem projektu pod imenom Harmelogic, kjer skupaj s tolkalcem Damirjem Mazrekom raziskuje različne glasbene stile in jih hkrati združuje.

​Rok Zalokar
Rok Zalokar je jazz pianist in skladatelj, živeč med Ljubljano in Rotterdamom. Osnovno glasbeno izboraževanje je zaključil na klavirju in harmoniki, ter se vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz klavir. Po študiju v Ljubljni pa je svoje šolanje nadaljeval na univerzi Codarts v Rotterdamu. Poleg tega pa je imel priložnost študirati z velikani svetovnega jazza in osebnimi heroji kot, sta Aaron Parks in Steve Lehman.
manca udovič klavir slika1

Manca Udovič

Manca Udovič je pianistka, ki je leta 2016 uspešno zaključila magistrski študij klasičnega klavirja na Akademiji za glasbo v Zagrebu in že vrsto let spretno združuje svoje zanimanje za klasično in jazz glasbo. Je dobitnica številnih nagrad doma in v tujini. Uživa v muziciranju s komornimi zasedbami in je članica klasičnega tria Cassiopeia ter jazz kvarteta, ki nastopa po njenim imenom.

manca udovič klavir slika1

Tine Grgurevič - Bowrain

Tine Grgurevič aka Bowrain je slovenski skladatelj, pianist in producent. Leta 2012 je pričel nastopati pod imenom Bowrain in leta 2014 izdal svoj prvi album Far Out. Prvenec je bil premierno predstavljen v amsterdamskem Sugarfactory-ju. Preden je pričel z ustvarjanjem elektronske glasbe je deloval kot jazz pianist in skladatelj. Svoj prvi jazz album Balcan Flavour...

Maja Matić

Maja Matić je večkrat nagrajena jazzovska pianistka, skladateljica in aranžerka ter izkušena pedagoginja klavirja in kompozicije, ki poučuje tudi kot gostujoča profesorica na akademiji CODARTS v Rotterdamu. Kot pianistka je nastopala po celi Sloveniji, na Portugalskem in na Nizozemskem, njene kompozicije za raznolike zasedbe in za predstave so pa izvajali doma, na Nizozemskem in v Italiji.

Fia Selič - slika, mala

Fia Selič

Fia Selič je diplomirala z odliko na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu profesorja Otta Niederdorferja. Je dobitnica nagrad doma in v tujini. Svoje znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih. V času študija je obiskovala tudi pouk jazz klavirja pri profesorju Michaelu Kahru. Svoj klasični repertoar dopolnjuje z repertoarjem popularne glasbe v zasedbi Smooth Band.

Tadeja Antončič -klavir slika2

Taja Božič

Kot pianistka in klaviaturistka je stalno dejavna pri različnih zasedbah, že večkrat je igrala na različnih festivalih in prireditvah, kot sta Festival Lent, festival Arsana In Anin Festival. Z Jazzladies so nastopile tudi v polfinalni oddaji Slovenija ima talent. Redno se udeležuje delavnic s priznanimi glasbeniki iz sveta jazza, kot so...

Daliborka Ancel

Daliborka Ancel je pedagoginja, performenka, instrumentalistka. Diplomirala je na Visoka šola za glasbo “Franz Liszt”, Weimar (Nemčija) iz smeri harmonika in glasbena pedagogika. Ima dolgoletne pedagoške izkušnje kot performerka je aktivna v etno glasbeni zasedbi Kontra kvartet.

Prosimo delite našo stran