Jazz petje - Glasbena šola B.A.S.E.
 

Jazz petje

 

Osvojite edinstvene vokalne karakteristike največjih jazz pevcev kot so Billy Holiday, Sarah Vaughn, Luis Armstrong… in jih samozavestno uporabite v lastnem petju in glasbenem izrazu.

 
VPIS V PROGRAM
 
  • splošno
  • program
  • komu je namenjen
  • mentorji

Urška Starovasnik

Trenutno študira jazz in pop petje na Deželnem Konzervatoriju v Celovcu, pri profesorici Caroline De Rooij. Žanri, v katerih se največ udejstvuje obsegajo jazz, pop, soul, funk, R’n’B, blues, ter v zadnjem času tudi klasično petje. Aktivno koncertira z zasedbami Dat Phunk, Groovin’ High in na novo ustanovljenim Urška Starovasnik kvintetom, trenutno pa se aktivno pripravlja tudi na vlogo v novem muzikalu Carolin Pichler, z naslovom “The Key of Happines”, ki prihaja na odre naslednjo pomlad. Poleg študija se redno udeležuje raznih delavnic in masterclassov, pri mentorjih Sheili Jordan, Melissi Aldani, Nini Strnad in drugih.

Patricija Škof

Patricija Škof je vokalistka, pianistka, ki se trenutno izobražuje na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Grazu pri ameriški vokalistki in pianistki Deni DeRose. Sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki in v različnih zasedbah nastopa v Sloveniji, Avstriji, Hrvaški, Italiji in Belgiji. Izobraževala se je že pri priznanih glasbenikih kot so Charenee Wade, Norma Winstone, JD Walter, Kate McGarry, Theo Bleckmann, Sachal Vasadani, Ana Bezjak, Marko Črnčec, Gregory Hutchinson...

Lina Rahne

Leta 2015 je uspešno diplomirala kot Bachelor of arts v Grazu, trenutno pa zaključuje tudi pedagoško smer študija jazz petja na KUG Graz. Pred kratkim se je vrnila v Slovenijo, kjer nadaljuje s koncertiranjem in ustvarjanjem glasbe in besedil ter začenja tudi svojo pedagoško pot kot profesorica jazz in pop petja.

Urška Gajšt slika

Urška Gajšt

Kot solistka je imela priložnost na različne načine sodelovati tudi s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki : Igor Bezget, Marko Črnčec, Tadej Kampl, Bruno Domiter, Grega Kozar, Tomaž Gajšt, Vid Žgajner, Chris Jennings, Pierre-Alain Tocanier, Ji Eun Moon, Andrej Hrvatin, Žiga Golob,…Nastopila je z raznimi big bandi: RTV big band, BB Radlje, BB Slov. Bistrica, BB Ptuj, BB Vrhnika.

Anja Hrastovšek

Brežičanka Anja Hrastovšek, je študentka jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Celovcu. Ima široko področje glasbenega zanimanja, zato jo je 16 let dolga glasbena pot zanesla že v mnoge žanre – klasika, opera, rap, pop, jazz, soul, etno-gipsy, vokalna glasba. Poleg petja, ki je njena prva ljubezen, je prve zvoke proizvajala preko violine, ki jo je igrala v nižji glasbeni šoli.

Uršula Luthar

Ursula Luthar je 23-letna študenka jazz petja na konservatoriju v Celovcu. Poleg jazza so ji posebno pri srcu tudi soul, blues, funk, vokalna glasba,... Z glasbo se kot otrok prvič srečala s pomočjo prečne flavte, katera jo je pripeljala na konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, v petju pa se je prvič preiskusila v zboru Carmina Slovenica. Po desetletju klasičnega izobraževanja jo je začela zanimati glasba drugačnega zvena, zato je začela prepevati pri mentorici Ani Bezjak in raziskovati različne žanre. Trenutno je članica mednarodno priznane vokalne skupine Perpetuum Jazzile in vokalistka v blues/soul duetu.

Neža Drobnič

Nuša Ofentavšek

Nuša je svojo glasbeno pot začela s petimi leti na Glasbeni šoli Celje, kjer je končala nižjo stopnjo iz klavirja pri prof. Jovanki Trifković. Na GŠ Celje je nadaljevala z izobražovanje, a ne na področju klavirja, pač pa klasičnega petja, pri prof. Davorju Mikuliću. Po končani gimnazji se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljano, istočasno pa jo je po več kot desetih letih poustvarjanja klasičnih del, začela vse bolj zanimati jazz glasba...

Alja Petric

Alja Petric, rojena v Prekmurju, se je na glasbeno pot podala preko izobraževanja in sodelovanja v raznovrstnih glasbenih projektih na področju etno in jazz glasbe. Svoj umetniški izraz je obogatila s študijem jazz petja in pedagogike na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij.

Natalija Tumpej

Natalija Tumpej trenutno deluje kot vokalistka jazz zasedbe Jazz Ladies svoj umetniški izraz pa je obogatila s študijem jazz petja in pedagogike na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij.

Prosimo delite našo stran