B.A.S.E.
 ≑      GLASBENA ŠOLA      ≑

Univerza LJ, Kongresni trg 12

040 166 979

2-dnevna pevska super delavnica Negro Spirituals, Blues,Traditional Gospel, Jazz in R&B z


Jonathanom Hoardom

07
Dni
00
Ur
32
Minut
19
Sekund

2 - dnevna vokalna super klinika

Namen te vrhunske pevske klinike je raziskati načine, v katerih gospel glasba, še posebej gospel petje, oblikuje popularno glasbo.

Potovanje se bo začelo od 18. stoletja in primerjalo hvalnice (Fisk Jubilee Singers), in končalo s primerjavo hip hopa z Mobyjem. Delavnica bo preučila najbolj prodajano glasbo iz obdobij, ki se osredotoča na blues, jazz, rock in hip hop. Poleg tega bo delavnica razpravljala o vlogi rase, politike in vere v popularni (črnski) ameriški glasbi.


Ta delavnica bo resnično opisala gospel in njegove številne obraze, vendar bo pozdravila glasbo in življenje samo, z resonanco najmodernejše filozofije, da nič ni ustvarjeno zunaj samega sebe. V družbenem ozračju, kot ga imamo danes, je nujno, da se spomnimo in počastimo, medtem ko sprejemamo, se učimo in vključujemo.


Vsebina 2-dnevne vokalne klinike

Gospel Music: Essential to Popular Music. Always

Hymns: Western (European) Music influence - the church music of slaveholders

Negro Spirituals:

Ragtime

Blues

20’s Big Band

30’s Swing

40’s Bebop

50’s Bossa - DooWop

60’s Soul and start of Funk

70s funk

70s disco

80s-90s hip hop

90s r&b

Now

Zgodba vrhunskega pevca in grammy award winner-ja

Jonathana Hoarda

"NYC based artist, J. Hoard, is a new stitch to the essential fabric of the city’s music scene. In one performance you are given the core of the Black church and allure of The Great White Way (Broadway). His original compositions and arrangements easily shift in genre to communicate his unlimited imagination in songwriting and storytelling. His credits include Chance the Rapper, Brasstracks, and hip-hop royalty Jean Grae & Quelle Chris and a host of jazz/experimental artists such as Sonnymoon, Javier Santiago, and Meshell Ndegeocello. Listeners are sent into a trans via J. Hoard's stylistic blend of Robert Plant, Aretha, and Beyonce; this rings true on his recently released "Follow Me (Now)" EP that is Pitchfork and GLAAD approved."


Awards:

Grammy Award for Songwriting on "No Problem"

BMI Songwriter Award for "No Problem"

&

vrhunski slovenski pianist iz NY

Marko Črnčec

Marko Črnčec je en izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki trenutno živi in deluje v New Yorku. 

Izdal je že 5 avtorskih zgoščenk z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske glasbe. Njegov album “Devotion” (2014, Whirlwind Recordings) je največja jazz publikacija All About Jazz uvrstila med enega izmed 20 najboljših jazz albumov na svetu leta 2014. S tem se je Črnčec znašel v družbi jazzovske smetane, kot so Brian Blade, Tigran Hamasyan, Ambrose Akinmusire, Jason Moran in drugi. Njegov zadnji album “Place To Live” je izšel marca 2019 pri renomirani založbi Fresh Sound New Talent. Po prvem albumu Signature se Črnčec spet predstavlja s klavirskim triom, ki ga sestavlja z odličnima Harishom Raghavanom na kontrabasu ter Justinom Brownom na bobnih. Na dveh skladbah je posebni gost tudi izjemni vokalist Jonathan Hoard, med drugim tudi Grammy nagrajenec. Črnčec skupaj z nizozemskim basistom Jorisom Teepejem ter legendo jazzovske glasbe Billyjem Hartom sestavlja kolaborativni trio CTH, s katerim so pravkar izdali prvo ploščo The Brooklyn Sessions. 

2-dnevna vokalna klinika z Jonathanom Hoardom in Markom Črnčecem

3.- 4. julij od 11h-17h


ali


POKLIČITE NA : 040 166 979

OSTALI VIDEO POSNETKI

Organizator - Glasbena šola B.A.S.E.

Univerza/dvorana, Kongresni trg 12

040-166-979

© 2019 , Glasbena šola B.A.S.E. . Vse pravice pridržane.