Mentorji - Glasbena šola B.A.S.E.

Mentorji

VPISUJEMO V ŠOLSKO LETO 2019/20

 • Kitara
 • BAS KITARA
 • BOBNI
 • SOLO PETJE
 • KLAVIR
 • VIOLINA
 • FLAVTA
 • TROBENTA
 • SAKSOFON
 • HARMONIKA
 • kontrabas

Lina Rahne

Leta 2015 je uspešno diplomirala kot Bachelor of arts v Grazu, trenutno pa zaključuje tudi pedagoško smer študija jazz petja na KUG Graz. Pred kratkim se je vrnila v Slovenijo, kjer nadaljuje s koncertiranjem in ustvarjanjem glasbe in besedil ter začenja tudi svojo pedagoško pot kot profesorica jazz in pop petja.

Urška Starovasnik

Trenutno študira jazz in pop petje na Deželnem Konzervatoriju v Celovcu, pri profesorici Caroline De Rooij. Žanri, v katerih se največ udejstvuje obsegajo jazz, pop, soul, funk, R’n’B, blues, ter v zadnjem času tudi klasično petje. Aktivno koncertira z zasedbami Dat Phunk, Groovin’ High in na novo ustanovljenim Urška Starovasnik kvintetom, trenutno pa se aktivno pripravlja tudi na vlogo v novem muzikalu Carolin Pichler, z naslovom “The Key of Happines”, ki prihaja na odre naslednjo pomlad. Poleg študija se redno udeležuje raznih delavnic in masterclassov, pri mentorjih Sheili Jordan, Melissi Aldani, Nini Strnad in drugih.

Urška Gajšt slika

Urška Gajšt

Urška Gajšt se je rodila leta 1990 v Mariboru. Z glasbo se je začela ukvarjati v otroštvu, sprva po posluhu, kasneje je končala nižjo glasbeno šolo iz klavirja.Želja po petju jo je vodila k zborom, tako se je ob koncu osnovne šole pridružila vrhunskemu, svetovno priznanemu dekliškemu zboru Carmina Slovenica, kjer se je seznanila z glasbo različnih stilov, časov in kultur in tako dobila vpogled v široko glasbeno literaturo. V najstniških letih se je začela zanimati za improvizirano glasbo, pop in jazz.

Ursula Luthar

Ursula Luthar je 23-letna študenka jazz petja na konservatoriju v Celovcu. Poleg jazza so ji posebno pri srcu tudi soul, blues, funk, vokalna glasba,... Z glasbo se kot otrok prvič srečala s pomočjo prečne flavte, katera jo je pripeljala na konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, v petju pa se je prvič preiskusila v zboru Carmina Slovenica. Po desetletju klasičnega izobraževanja jo je začela zanimati glasba drugačnega zvena, zato je začela prepevati pri mentorici Ani Bezjak in raziskovati različne žanre. Trenutno je članica mednarodno priznane vokalne skupine Perpetuum Jazzile in vokalistka v blues/soul duetu.

​Jana Šušteršič

Vokalistka Jana Šušteršič, leta 2014 diplomirala na Berklee College of Music, Boston ZDA. Ima več kot 20 let izkušenj s koncertiranjem in snemanjem v različnih glasbenih žanrih. Kot pianistka in vokalistka ima za seboj več kot 800 nastopov. Sodelovala je z svetovno znanimi in priznanimi glasbeniki, kot so Placido Domingo, Lenny Kravitz, Toto, Victor Wooten… Zmagovalka šova Slovenija ima talent leta 2014.

Anja Hrastovšek

Brežičanka Anja Hrastovšek, je študentka jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Celovcu. Ima široko področje glasbenega zanimanja, zato jo je 16 let dolga glasbena pot zanesla že v mnoge žanre – klasika, opera, rap, pop, jazz, soul, etno-gipsy, vokalna glasba. Poleg petja, ki je njena prva ljubezen, je prve zvoke proizvajala preko violine, ki jo je igrala v nižji glasbeni šoli.

Alja Petric

Alja Petric, rojena v Prekmurju, se je na glasbeno pot podala preko izobraževanja in sodelovanja v raznovrstnih glasbenih projektih na področju etno in jazz glasbe. Svoj umetniški izraz je obogatila s študijem jazz petja in pedagogike na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij.

​Tanja Srednik

Tanja Srednik je diplomirana pevka jazz in zabavne glasbe ter pedagoginja, ki se je izobraževala na Deželnem konservatoriju za glasbo in igro v Celovcu in Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Kot pevka sodeluje pri različnih zasedbah in projektih, med njimi so Laibach, Slovenska popevka, projekt Jazz Sacral, Big band RTV Slovenija, Big bandom Grosuplje in drugi. Je stalna pevka in članica Jazz Punt Big Banda iz Tolmina, vodi pa tudi lastno zasedbo. Kot pedagoginja svoje znanje predaja vsem starostnim skupinam, posebno pozornost pa posveča interpretaciji in nastopu.

Neža Drobnič

Nuša Ofentavšek

Nuša je svojo glasbeno pot začela s petimi leti na Glasbeni šoli Celje, kjer je končala nižjo stopnjo iz klavirja pri prof. Jovanki Trifković. Na GŠ Celje je nadaljevala z izobražovanje, a ne na področju klavirja, pač pa klasičnega petja, pri prof. Davorju Mikuliću. Po končani gimnazji se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljano, istočasno pa jo je po več kot desetih letih poustvarjanja klasičnih del, začela vse bolj zanimati jazz glasba...

Natalija Tumpej

Natalija Tumpej trenutno deluje kot vokalistka jazz zasedbe Jazz Ladies svoj umetniški izraz pa je obogatila s študijem jazz petja in pedagogike na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij.

Prosimo delite našo stran