Bojan Krhlanko - Glasbena šola B.A.S.E.

Bojan Krhlanko

filip vadnu kitara

 

Bojan Krhlanko se je rodil 30.4.1985 v Celju. Obiskoval je Osnovno šolo Primoža Trubarja v Laškem ter nadaljeval šolanje na Poslovno-komercialni šoli v Celju. Kot samouk na bobnih si je izkušnje nabiral v lokalnih rock skupinah kot so: Hc-3o, Borelija, Mismana, Aperion.

 

Leta 2001 ga je k sodelovanju povabila skupina The Stroj, s katero je prvič nastopil na odmevnejših prireditvah kot: Stockton Riverside Festival v Angliji, BBC music Live in Leeds (Anglija). Koncerti s skupino The Stroj so sledili po festivalih širom Evrope,  državah na Balkanu ter Singapurju. Leta 2004 je s skupino The Stroj soustvaril glasbeno-plesno predstavo Začasno Avtonomna Cona v Cankarjevem domu.

 

Kot član skupine The Stroj je prejel Zlati grb Občine Laško ter nastopal v Latviji, Litvi, Estoniji ter Belgiji za promocijo slovenske glasbe v okviru evropske prestolnice kulture.

 

V istem letu je Bojan opravil sprejemne izpite na Celovškem konzervatoriju za glasbo v Avstriji (Kärnten Konservatorium Klagenfurt) in sicer smer: jazz- pop bobni. Njegov prvi profesor je bil Erich Bachtraegl. V procesu pridobivanja izobrazbe se je dodatno izobraževal ali pa bil soudeležen na delavnicah pri mentorjih: Matt Penman, Aaron Goldberg, Jimmy Cobb, Adam Nussbaum, Mario Gonzi, Wallter Grassman, Don Menza, Seamus Blake.

 

Leta 2012 je diplomiral z odliko pri profesorju Klemens Marktl-u.

 

V preteklosti je redno sodeloval ali pa še vedno sodeluje s posamezniki ali skupinami kot so: Jani Moder, Marko Črnčec, Igor Lumpert, Lenart Krečič, Jaka Kopač, Jure Pukl, Karen Asatrian, Simone Zanchini, Peter Ugrin, Ana Bezjak, Vasko Atanasovski, RTV Big Band Slovenije, Rob Bargard, Prasanna, The Stroj, Strojmachine, Aperion, Free Willys, Doris Šegula, Samo Ivačič, Goran Bojčevski, Vitja Balžalorsky, Joris Teepe, Daniel Sadownick, Jošt Drašler, Igor Leonardi, Janez Škof in Čompe, Ludovik Material in mnogimi drugimi.

 

Aktiven je bil tudi v slovenski popularni glasbi, saj je sodeloval z glasbeniki kot so: Helena Blagne, Elda Viler, Oto Pesner, Lara Baruca, Alenka Godec, Zoran Predin, Magnifico in mnogimi drugimi.

 

Trenutno ustvarja s skupinami in posamezniki kot so: Litošt, BiK 3, Igor Matkovič, Boštjan Simon, Igor Bezget trio, dB duo, MiNiMe, Cromatik 5, Samo Šalamon trio, Laibach.

 

Kot član omenjenih sestavov je igral na festivalih: Festival Boben in Lajna, Festival Arsana, Max Klub Jazz Festival, Jeff, Lent Festival, Brda Contemporary music Festival, Valjevo Jazzfest (Srbija), OCT-LOFT Jazz Festival (Kitajska), Fernates Jazz Festival (Hrvaška), Singapore Arts Festival (Singapur), Festival Zvončki in trobentice, Festival 18. Mednarodnega Srečanja Saksofonistov in  drugih.

 

Bil je mentor večih bobnarskih delavnic v Laškem, predavatelj na Boomfestu 2015 ter mentor na Days Of Thunder 2014. Kot pedagog je poučeval na: Slovenski glasbeni šoli na Koroškem, Glasbeni šoli Kamnik, Glasbeni šoli Celje ter Glasbeni šoli Ptuj.