Danijel Robnik - Glasbena šola B.A.S.E.

Danijel Robnik

1987 rojen bobnar že zadniih 20 let posveča pozornost glasbi in ritmu. Pri 20 letih je odpotoval na Norveško, kjer je igral bobne za enega največjih metal bendov v tistem času Gorgoroth. Posledično je igral bobne tudi za belgijsko skupino Enthroned in drugimi ter skupno igral preko 500 koncertov mednarodno, turneje in festivali po južni, centralni in severni Ameriki, Kanadi in celotni Evropi. Pri 23 je postal aktiven kot studijski bobnar in skupno posnel 14 studijskih albumov, z različnimi izvajalci. Privatno poučuje bobne že od 2011.

 

Pri 24 je popolno opustil turneje se je preselil v London in doštudiral glasbeno smer na šoli Lccm (Bachelor of Music) kjer je poglobil koncepte ritma, pridobil znanje kompozicije in pa uporabo digitalne audio konzole.Učil se je od mentorjev Pete Cater, Bryan McLennan in Richard Brook.

 

Tehnologija je bila vedno velik del njegovega ustvarjanja, zato je računalnik in eksplozija MIDI sveta bilo nemogoče ignorirati. Letos zaklučuje solo album, kjer igra akustične bobne na podlago avtorskih kompozicij, ki jo je ustvaril s pomočjo plug-inov (virtualna knjižnica inštrumentov) in pa analognega in modularnega sintetizatorja.Osebno bi album definiral kot pregresivna elektronska glasba.