Lina Rahne

Lina Rahne se je rodila 25. avgusta 1987 v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začela v otroškem pevskem zboru RTV Slovenija in nadaljevala z violino na SGBŠ Ljubljana. Po zaključeni nižji glasbeni šoli je z učenjem violine nadaljevala tudi na srednji stopnji in leta 2006 uspešno maturirala tako na glasbeni šoli kot tudi vzporedno na Gimnaziji Poljane. Po maturi jo je začelo vleči v jazzovske vode, zato se je vpisala na študij jazz petja na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

 

V tem času je izkušnje pridobivala v zboru Perpetuum Jazzile ter Alfa in Omega, kot backvokalistka na Slovenski popevki, v oddajah Hri-bar in Piramida, snemala glasove za risanke ter začela s pisanjem avtorske glasbe. Po maturi iz jazz petja je opravila sprejemne izpite za študij jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz in se preselila v avstrijski Gradec. V času študija je posnela svoj prvi avtorski album, snemala je vokale s KUG Jazz Orchestra za tekmovanje in album Jazz Comp Graz 2014, s svojim bendom nastopila na Graz Jazz Nacht 2015 ter kot članica opernega zbora nastopala v graški operi Graz Oper v predstavi Griechische passion.

 

Leta 2015 je diplomirala iz umetniške smeri jazz petja, zdaj pa končuje še pedagoško smer. Aprila se je preselila nazaj v Slovenijo, kjer trenutno poučuje petje, nastopa z različnimi jazz in zabavnimi zasedbami, poje v ansamblu muzikala Mamma Mia in na radijskih postajah predstavlja svoje avtorske skladbe s prihajajočega CD-ja.