Izšel je CD:
Matej Hotko Trio: THE ROOTS

Matej Hotko / Marko Črnčec/ Gašper Bertoncelj

"PROMOKODE za naše prijatelje - hvala vam za stalno podporo!"

Matej Hotko Trio

Matej Hotko Trio - The Roots

"Tokratni projekt ''The roots'' bo pritegnil vsa ušesa željna zvoka akustičnega tria. Kot že samo ime projekta pove, se bo trio posvetil starejšim kompozicijam in standardom, ki pa so dandanes že skoraj neslišni v slovenskem prostoru. V zasedbi igrata tudi dva najvidnejša slovenska jazz glasbenika: Marko Črnčec - klavir in Gašper Bertoncelj - bobni."

"PROMOKODE za naše prijatelje - hvala vam za stalno podporo!"

Matej Hotko Trio

Marko Črnčec

Matej Hotko​​​​​​

Gašper Bertoncelj

"PROMOKODE za naše prijatelje - hvala vam za stalno podporo!"

"Ena ekstra velika zahvala za obiskane koncerte, vso podporo in vašo investicijo v naš CD! Hvala lepa!!!"

"PROMOKODE za naše prijatelje - hvala vam za stalno podporo!"

Matej Hotko - The Roots

Matej Hotko/Kontrabas

Matej Hotko sodi med najvidnejše jazzovske kontrabasiste mlajše generacije. Kot kontrabasist je začel svojo glasbeno pot na klasičnem in jazz oddelku SGBŠ v Ljubljani. Po zaključeni srednji šoli je bil sprejet na Manhattan School of Music v New Yourku, kjer je bil dobitnik najvišje štipendije. Še isto leto pa je posnel svojo prvo zgoščenko Road people. Svoje znanje je pridobival od velikih glasbenikov kot so Mike Abene, Gary Dial, Chris Rosenberg, Mark Soskin, David Lalama, Bob Keller, Phil Chapp, Nancy Marano, Ira Gitler, Jeff Andrews, Slawomir Grenda in drugi, ter leta 2002 diplomiral iz jazz kontrabasa pri prof. Harvie Swartzu. Matejeva dela so slišna v veliko manjših zasedbah in big bandih na mnogih festivalih pri nas in v tujini. V zadnjem obdobju se je veliko posvečal poučevanju in razvoju materialov za kvalitetnejše šolanja jazza pri nas. Matej Hotko je tudi ustanovitelj Glasbene šole B.A.S.E..Leta 2009 je prejel Priznanje za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani. Od leta 2010 poučuje tudi na Akademiji za glasbo-jazz oddelek in vodi Big band Akademije za glasbo.

Marko Črnčec - The Roots

Marko Črnčec/Klavir

Marko Črnčec je eden najvidnejših in najbolj iskanih glasbenikov mlajše generacije v Sloveniji. Svojo glasbeno pot je začel s študijem klasične glasbe, in sicer harmonike in klavirja. Prejel je več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Po končani SGBŠ Maribor je leta 2009 diplomiral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu na oddelku za jazz pri prof. Olafu Polziehnu. Svoje znanje je izpopolnjeval tudi na seminarjih s priznanimi glasbeniki (Jim McNeely, Dick Oatts, John Riley, Ron McClure, Billy Hart, Suresh Talwalkar, Dave Liebman, Adam Nusbaum …). Leta 2010 je izdal dve zgoščenki, "Signature" (Matej Hotko – kontrabas, Gašper Peršl – bobni) in "Moral Interchange" (Lenart Krečič – tenor saksofon, Jonathan Powell – trobenta, Armando Gola – bas in Marcus Gilmore – bobni) pri založbi B.A.S.E. Obe sta naleteli na zelo pozitivne in odmevne kritike širom sveta. S trobentačem Igorjem Matkovičem je izdal duo ploščo "Motion in Two Directions" (2010) pri založbi Celinka.

Gašper Bertoncelj - The Roots

Gašper Bertoncelj/Bobni

Gašper Bertoncelj je mednarodno priznan glasbenik – bobnar. Zadnjih 15 let redno nastopa po Evropi in Ameriki. Glasbena pot ga je najprej peljala v Avstrijo, kjer je študiral na Brucknerjevi Univerzi v Linzu pod vodstvom Douga Hammonda, potem pa v New York, kjer je pod nadzorom strokovnjakov kot so Victor Lewis, Billy Drummond, Andy Watson in John Patitucci prejel naziv Master of Arts na The City College of New York. V New Yorku je živel in ustvarjal 8 let, sedaj pa živi in deluje v Tel Avivu. Gašper je sodeloval pri številnih snemanjih in nastopih kot spremljajoči glasbenik, predstavlja pa se tudi kot skladatelj, aranžer in producent v projektih ki jih vodi: „CAUTION! Hard Hat Area!“ (2008 Arabesque Records, NY), „The Swingers of Jazz“ (2008 Goga Muzika, SLO), „The Swingers of Jazz: Gasper's Back in Town“ (2012 Arabesque Records, NY). Glasba iz teh zgoščenk se predvaja po vsem svetu in prejema odlične odzive.

Gašper je avtor izvrstnega učbenika o igranju z metlicami: „Brush Book: Playing With Brushes“, katerega tudi predstavlja na delavnicah. Ta edinstveni učbenik je idealna pomoč tako začetnim kot strokovnim bobnarjem pri igranju z metlicami.


Matej Hotko Trio - The Roots (recenzija)

"PROMOKODE za naše prijatelje - hvala vam za stalno podporo!"

V kolikor ne želiš naročiti CD-ja s promocijsko kodo/popustom, klikni tukaj.

No menu items have been found.