Mentorji: Jazz seminar

Lina Rahne - VOKAL

Lina Rahne

Svojo glasbeno pot je začela v otroškem pevskem zboru RTV Slovenija in nadaljevala z violino na SGBŠ Ljubljana. Po maturi jo je začelo vleči v jazzovske vode, zato se je vpisala na študij jazz petja na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

V tem času je izkušnje pridobivala v zboru Perpetuum Jazzile ter Alfa in Omega, kot backvokalistka na Slovenski popevki, v oddajah Hri-bar in Piramida, snemala glasove za risanke ter začela s pisanjem avtorske glasbe. Po maturi iz jazz petja je opravila sprejemne izpite za študij jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz in se preselila v avstrijski Gradec. V času študija je posnela svoj prvi avtorski album, snemala je vokale s KUG Jazz Orchestra za tekmovanje in album Jazz Comp Graz 2014, s svojim bendom nastopila na Graz Jazz Nacht 2015 ter kot članica opernega zbora nastopala v graški operi Graz Oper v predstavi Griechische passion.

Leta 2015 je diplomirala iz umetniške smeri jazz petja, zdaj pa končuje še pedagoško smer. Aprila se je preselila nazaj v Slovenijo, kjer trenutno poučuje petje, nastopa z različnimi jazz in zabavnimi zasedbami, poje v ansamblu muzikala Mamma Mia in na radijskih postajah predstavlja svoje avtorske skladbe s prihajajočega CD-ja.

[divider style=’full’]

David Jarh - TROBENTA

David Jarh Marezige jazz

David Jarh je učitelj jazz trobente in skupinske igre na Ljubljanskem konservatoriju za glasbo in trobentač solist v sekciji Big Banda RTV Slovenije. Sodeloval je s svetovnimi imeni Jazza kot so Art Farmer, Duško Gojkovič, Bob Mintzer, Don Menza, Dick Oats…Z lastnim kvartetom je letos posnel CD avtorskih kompozicij z naslovom Soulfull. Kot pedagog deluje že od ustanovitve Jazz oddelka na takratni srednji glasbeni šoli v Ljubljani pred dvajsetimi leti.

[divider style=’full’]

Denis Beganović-POZAVNA

Denis Beganović je po končanem šolanju na Srednji galsbeni in baletni šoli Ljubljana študij pozavne nadaljeval na jazz oddelku Konservatorija za glasbo v Rotterdamu (Nizozemska), kasneje v Grazu (Avstrija). Izpopolnjeval se je tudi v New Yorku pri Michaelu Abeneu. Sodeloval je z različnimi slovenskim glasbeniki in skupinami: Magnifico, Planet Groove, Neisha, Ali En, Fool Cool Jazz Orchestra. V zadnjih letih je aktiven na področju elektronske glasbe in nastopa večinoma v tujini.

[divider style=’full’]

Lovro Ravbar - SAKSOFON

Lovro Ravbar Marezige jazz seminar

Odraščal je v Krškem, kjer se je srečal z glasbo. Njegov prvi učitelj prof. Gradišek ga je kmalu postavil v vrste pihalnega orkestra KK, Big band-a KK in simfoničnega orkestra KK.Po klasični izobrazbi saksofona na SGBŠ Ljubljana je študiral v Rotterdamu. Po diplomi je leta 2005 tam opravil tudi podiplomski študij jazza.Lovro Ravbar je saksofonist, komponist, producent, učitelj in band leader, ki pozna odre širom Evrope. Doma redno deluje v Big Band KK in LeeLooJamais. Prejel je nagrado Jazzon 2004 za naj jazz kompozicijo. Leta 2008 je izdal svoj prvi solo album Rush hour. V 2009 je kot prvi alt in solist predstavljal European Jazz Orchestra na evropski turneji pod vodstvom legendarnega Peter Herbolzheimer. V juniju 2013 ga je Big band KK zaznamoval kot solista na famoznem MONTREUX JAZZ FESTIVAL. V 2013 je Lovro Ravbar sodeloval z nacionalnim HRT big bandom v Zagrebu. Kot altist in solist je opravil letno turnejo po Hrvaškem. V 2015 je začel sodelovati z The Bug Orchestra. Uspešno turnejo po Češki Republiki so končali v svetovnem klubu Lucerna v Pragi. V 2016 se je Lovro Ravbar predstavil kot solist in komponist v Big band RTV Slovenija. Sedaj pripravlja svoj novi album.

[divider style=’full’]

Matej Hotko - BAS KITARA, KONTRABAS

Matej Hotko - kontrabas

Matej Hotko je kontrabasist in bas kitarist, ki je svoje šolanje začel na SGBŠ v Ljubljani. Po uspešnem zaključku srednje šole, je kot dobitnik najvišje štipendije, nadaljeval študij na Manhattan School of Music v New Yorku. Tu je diplomiral iz jazz kontrabasa pri prof. Harvie Swartzu, udeležil pa se je tudi različnih seminarjev in specializacij pri mednarodno priznanih mentorjih (Uzmah Hvar - seminar, Slawomir Grenda; New York, Jeff Andrews - privatna specializacija; Mike Abene, Gary Dial, Chris Rosenberg, Mark Soskin, David Lalama, Bob Keller, Phil Chapp, Nancy Marano, Ira Gitler in drugi) in kasneje tudi magistriral. Poučeval je na različnih seminarjih in glasbenih šolah, ter igral z mnogimi priznanimi glasbeniki, kot so Eric Vloimans, Mendelssohn Strings, Big Band RTV Slovenija, The Fool Cool Jazz Orchestra, Vladko Stefanovski, Simone Zanchini, Ratko Zjača Quartet, Jennifer Batten (Michael Jackson), Leeloojamais, Massimo Savić, Demolition group, Desoul, Kvintet Pulz, Marko Črnčec trio, RAZAL OKLIM quartet,... Od 2006 je lastnik privatne glasbene šole B.A.S.E..

Leta 2009 je prejel Priznanje za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani. Od leta 2010 poučuje tudi na Akademiji za glasbo-jazz oddelek in vodi program Big band Akademije za glasbo, ki pa se redno udeležuje mednarodnih turnej.

[divider style=’full’]

Jani Moder - KITARA

Jani Moder Marezige jazz


Jani Moder sodi med vodilne slovenske jazz ustvarjalce. Študiral je na prestižnem Berklee College Of Music v Bostonu, kjer je prejel visoko nagrado šole za Outstanding Musicianship in šolanje zaključil z odliko (Summa cum Laude) v samo 2 letih. V času študija je bil izbran med deseterico študentov šole, ki so podpisali pogodbo z založbo Jazz Revelations Records. Pri omenjeni založbi je izšla kompilacija z naslovom Common Ground, ki je bila omenjena tudi v najbolj znani jazz reviji na svetu, Downbeat. Nastopal je s številnimi znanimi imeni jazz glasbe in orkestri (European Movement Jazz Orchestra, Big Band RTV SLO, Simfonični orkester RTV SLO, Kug Graz, Hgm,…) v Evropi, USA ter Afriki, ter mnogimi kvalitetnimi pop izvajalci, kot so Janez Bončina Benč, Dado Topič, Jadranka Juras, Oto Pestner, itd…). Sodeloval je na več kot 45-ih izdanih zgoščenkah. Kot vodja je posnel 3 avtorske projekte; Momentum (Goga Musica, 2008), Sky High Low Down (Barnette Records, 2012), Brain Blender- Abacus (ZKP RTV SLO, 2014), ki so bili odlično sprejeti tako pri kritikih kot poslušalcih . S svojimi ter tujimi projekti redno koncertira doma in v tujini, prav tako pa poučuje jazz kitaro na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

[divider style=’full’]

Jaka Pucihar - KLAVIR

Študij Kompozicije in glasbene teorije (magisterij) je končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado za Koncert za tolkala in orkester, od leta 1999 pa na Akademiji predava glasbeno-teoretične predmete.

Deluje kot skladatelj, aranžer in pianist (jazz) ter sodeluje s številnimi umetniki in glasbenimi skupinami (Irena Grafenauer, Mate Bekavac, Darja Švajger, Alenka Godec, Vita Mavrič, Simfonični orkester RTV Slovenija in Big band RTV Slovenija …). Kot jazz pianist in aranžer se je izpopolnjeval še pri prof. Uli Schererju (Avstrija), Barry Harrisu in Johnu Claytonu (Norveška/USA) ter Renatu Chiccu (Slovenija).

[divider style=’full’]

Gašper Peršl - BOBNI

Gašper Peršl Marezige Jazz

Gašper Peršl je sodeloval in sodeluje z nekaterimi pop/rock skupinami (Vlado Kreslin in Mali Bogovi, Olivija, Ulixes, Blueflames, Severa Gjurin, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Jure Ivanušič,...), s slovenskimi orkestri in big bandi (Simfonični orkester RTVSLO, Orkester slovenske policije, Orkester slovenske vojske, Orkester slovenske filharmonije,...), z nekaterimi tujimi jazz glasbeniki (Billy Harper, Reggie Workman, Peter Mihelič,...), ter z vrsto odličnih slovenskih mladih jazz ustvarjalcev. Igral je v muziklih v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, v Ljubljanjskem Mestnem gledališču, ter v Zetskem domu v Črni Gori (Jean Paul Marat, Chicago, Nekateri so za vroče, Čarovnice iz Eastwicka, Ženske na robu živčnega zloma, Lizistrata, Opera za tri groše,...)

[divider style=’full’]

Črt Pšeničnik - KUBANSKA TOLKALA

Črt Pšeničnik Marezige jazz

Leta 2003 je prvič obiskal Cubo, kjer je imel čast spoznati tradicionalno igranje na Afro-cuban tolkala. Šolal se je pri sr. Orlando Anelis Orue Leon in Samuel Ricardo Perez. Kar nekajkrat se je za 2-3 mesece na leto vedno znova vračal v domovino pristne latino glasbe, se izobraževal pri profesorjema in z vsakim obiskom s seboj prinesel novo znanje, nove izkušnje. Za dodatna izobraževanja sedaj redno obiskuje tudi mentorja G. Pakito Baeza (Španija, Alicante).

Črt je ustanovitelj 11-članske zasedbe Orquesta Los Señores, zadnja leta pa redno sodeluje z Big bandom Akademije za glasbo v Ljubljani.


Want to learn more?

Check out these articles below