• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kako od učnih ur v glasbeni šoli odnesti čim več?

27 marca, 2015

Kako od učnih ur v glasbeni šoli odnesti čim več?

Kako od učnih ur v glasbeni šoli odnesti čim več?

Kako od učnih ur v glasbeni šoli odnesti čim več?

Želimo vam omogočiti, da boste od vaših učnih ur v glasbeni šoli odnesli največ. Morda na to še niste pomislili, a imate kot učenec dve dolžnosti:

A) Naredite TOČNO to, kar vam naroči inštruktor

B) Tedensko se POGOVORITE z inštruktorjem

Najpomembnejša sestavina uspešnega učenja inštrumenta so VAŠA ČUSTVA. O tem bom govorili v prihodnjih sporočilih, a za zdaj želimo, da razumete, kako pomembna je komunikacija z inštruktorjem.

Vaš inštruktor ima veliko sposobnosti, a vam žal ne more brati misli. Če se počutite preobremenjeni, je pomembno, da mu to poveste. Sam bo verjetno opazil znake, a mu lahko prihranite veliko časa, če mu preprosto poveste, kako se počutite.

Kot inštruktorji lahko potrdimo, da je težko imeti učenca, ki ima težave s komuniciranjem. Svojim učencem vedno postavljamo vprašanja, kot so »Sem to dobro razložil?«, »Kako ti to uspeva?« ali »Kaj meniš o (določenem konceptu igranja)?« Velikokrat se zgodi, da učenci odgovorijo z »V redu,« čez mesec dni pa se odločijo odnehati. Ko jih vprašamo, zakaj so se tako odločili, nam vedno dajo nejasen odgovor. Vseeno pa vemo, da je PRAVI VZROK njihova preobremenjenost in nemotiviranost, ki nam je niso hoteli pokazati.

Če vam je do zdaj uspelo najti dobrega inštruktorja in v učenje vlagate svoj čas in denar,  je pomembno tudi to, da z inštruktorjem ustvarite PRISTEN ODNOS. Ne bojte se, da ga boste prizadeli, ali da bo nezadovoljen z vašimi vprašanji. Če razlage ne razumete, mu to jasno povejte. Če vam vaja doma dela težave, mu na prihodnji učni uri to omenite.

Iz lastnih izkušenj vemo, da je odkrit odnos med učencem in inštruktorjem nujen za hitro reševanje težav. Če vas nekaj teži, ne odlašajte in ne čakajte, da vas mine navdušenje do instrumenta. Z inštruktorjem se pogovorite ODKRITO in TAKOJ, da se izognete izgubljanju časa, nepotrebnemu stresu in izgubi motivacije.

Upamo, da so vam zgornji nasveti pomagali. Gre za stvari, ki bi jih morali slišati vsi, ki pričnejo z učenjem inštrumenta.

P. S. Veliko ljudem smo pomagali preiti na višjo stopnjo igranja. Če želite dodatne informacije, nas kontaktirajte.

Sorodne objave

Akordi za kitaro

Želite darilni bon za 50€?

Pravilna izbira inštrumenta, pri vpisu v glasbeno šolo

Dejavniki, ki pri vpisu otroka v glasbeno šolo ne smejo biti na prvem mestu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}