• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kakšna je popolna kitara za vas?

3 marca, 2015

Kakšna je popolna kitara za vas?

Kakšna je popolna kitara za vas?

slika izbira kitare


Ljudje se pogosto sprašujejo: Kakšno kitaro naj kupim? Katera kitara najbolj paše mojemu stilu? Kako izbrati kitaro, ki bo zadovoljila moje potrebe po igranju? To pogosto, ni preprosto vprašanje. Po resnici povedano ne vemo, katera kitara je najbolj primerna za vas, vemo pa, da obstaja perfektna kitara za vsakogar. In to je: Kitara, ki jo tako radi igrate, da je ne morete odložiti iz rok. To je to. Ni važno koliko stane ali kakšne znamke je. Pravtako ni pomembno kakšne oblike je ali kakšne magnete ima. Kar je pomembno je to, da vam kitara pomaga pri izražanju vaših glasbenih idej.

Seveda ni kar tako preprosto, moramo se zavedati, da naše popolne kitare ne prepoznamo kar v trenutku. Z njo morate preživeti čas, nanjo igrati in zgraditi odnos do nje. Spoznati moramo, katere strune na njej zvenijo najboljše, kako iz nje dobiti zvok, ki nam je všeč. Več kot bomo na njo igrali, boljše bo zvenela in bolje bomo spoznali vse njene specifičnosti zvoka. Na koncu koncev imamo vendo najraje tisto kitaro, na katero igramo največ in samo tako lahko spoznamo njene prave kvalitete.

Če ste našli vašo popolno kitaro, ste lahko zelo srečni in zavedajte se te sreče. Zavedajte se, da za glasbenika verjetno ni večjega zadovoljstva, kot to, da najde inštrument, ki ga pri igranju inspirira in mu pomaga pri kreaciji in razvijanju njegovih idej.

Mnogi kitaristi iščejo popolno kitaro celo življenje!

Sorodne objave

Akordi za kitaro

Želite darilni bon za 50€?

Pravilna izbira inštrumenta, pri vpisu v glasbeno šolo

Dejavniki, ki pri vpisu otroka v glasbeno šolo ne smejo biti na prvem mestu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}