• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Lastnosti dobrega glasbenega inštruktorja

27 marca, 2015

Lastnosti dobrega glasbenega inštruktorja

Lastnosti dobrega glasbenega inštruktorja

Ovira, s katero se sreča večina učencev, je iskanje DOBREGA inštruktorja. Veliko ljudi si nadene naziv npr. »učitelj kitare«, a vsi nimajo enakih kvalifikacij. Če je nekdo dober KITARIST, še ne pomeni, da je tudi dober INŠTRUKTOR. V tem poglavju najdete nasvete, s katerimi boste lahko prepoznali inštruktorje, ki vam bodo učenje le otežili in našli takšnega, ki vam bo ustrezal.Dober inštruktor te POSLUŠA, ure PRILAGODI vašim potrebam in vam pomaga pri doseganju REZUTATOV. Slab inštruktor vas PRIGANJA, se osredotoča le na PLAČILO, vas ZASIPAVA s kopico informacij, ki vam ne koristijo. Ker imamo s tem veliko izkušenj, vam lahko svetujemo, kako poiskati primernega. Spodaj je nekaj nasvetov.

slika lastnosti dobrega učitelja

LASTNOSTI DOBREGA INŠTRUKTORJA:

1. Učenje naredi zabavno

Če ste kot večina učencev, čez teden trdo delate v šoli ali službi. Igranje inštrumenta vas je pritegnilo, ker imate radi glasbo in umetnost. Izogibajte se inštruktorjev, ki bodo zahtevali, da iz tedna v teden predelate veliko zapletenega gradiva. Na ta način veliko učencev zgubi motivacijo in odneha. Učenje bi naj bilo zanimivo!Dober inštruktor zna uspešno porazdeliti informacije, da niste preobremenjeni ali zmedeni. Zna ohraniti vaše zanimanje za učenje, vas dodatno motivira in spodbuja vaš napredek.

2. Učni proces prilagodi vašim CILJEM

Večina inštruktorjev vam bo svetovala nakup priročnika za učenje inštrumenta in pričakovala, da sledite navodilom. Skozi leta smo spoznali, da priročniki niso najboljša metoda učenja inštrumenta. Učenci so med seboj različni, všeč jim je drugačen stil glasbe, zgledujejo se po različnih inštrumentalistih in imajo različne cilje. Priročnike uporabljajo inštruktorji, ki so PRELENI, da bi se učenja lotili drugače.Dober inštruktor vas bo na začetku vprašal o željenih ciljih in vam prilagodil celoten proces učenja. V ospredju ni inštruktor ali priročnik, ampak VI.

3. Učne ure so dobra naložba

Vam inštruktor poleg učnih ur nudi še kaj? Dober inštruktor se bo potrudil in vam omogočil dodatne možnosti za razvijanje vaših spretnosti izven učnih ur.Najboljši inštruktorji vam bodo omogočili nastope, sodelovanje na spletnem forumu, spoznavanje orodij, s katerimi lahko sledite svojemu napredku in priložnosti za stik z ostalimi učenci. Tako boste dodatno poglobili svoje znanje. Priporočam, da se povežete z glasbeniki v svojem kraju, saj vas bo to dodatno motiviralo.

4. Omogoča vam doseganje rezultatov

To bi naj bila lastnost vsakega dobrega učitelja. Zapomnite si: inštruktorju ne plačujete za njegov ČAS ali INFORMACIJE o igranju inštrumenta. Vse informacije so na voljo na spletu, kajne? Plačujete mu za REZULTATE.Dober inštruktor vam bo predstavil prave koncepte ob pravem času v pravem vrstnem redu. Zavaroval vas bo pred nepotrebnim stresom in preobremenjenostjo. Njegov namen je, da vam pomaga doseči vaš GLASBENI CILJ. Ne zadovoljite se z inštruktorjem, ki vam bo kradel čas, brez, da bi dosegli rezultate. 

5. Kaže zanimanje za vas

Najpomembnejša lastnost dobrega inštruktorja inštrumenta je njegovo zanimanje za vas, učenca/ko. Vzeti si mora čas, da odgovori na vsa vaša vprašanja in vam pomaga najti ustvarjalne načine, s katerimi boste premagali ovire. Inštruktor vas mora SPODBUJATI, VODITI, VAM POSTAVLJATI izzive in vas dobro POZNATI.Ljudje se najpogosteje pritožujejo glede inštruktorjevega nezanimanja za njihov napredek. Slab inštruktor vam bo še naprej kradel denar, brez, da bi napredovali. Dobremu inštruktorju pa bo MAR za to, če boste svoje veščine izboljšali.

Sorodne objave

Akordi za kitaro

Želite darilni bon za 50€?

Pravilna izbira inštrumenta, pri vpisu v glasbeno šolo

Dejavniki, ki pri vpisu otroka v glasbeno šolo ne smejo biti na prvem mestu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}