Annemarie Glavič

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Annemarie Glavič je nadebudna mlada glasbenica, ki trenutno obiskuje študij prečne flavte na akademiji za glasbo v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začela v glasbeni šoli Domžale, pri profesorici Andreji Humar. Pod njenim vodstvom se je udeležila kar nekaj tekmovanj, uspeh in želja po znanju pa sta botrovala temu, da se je po končani nižji glasbeni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. V tem času je sodelovala v različnih orkestrih, zborih, komornih zasedbah in priložnostnih sestavih.

 

Annemarie je bila na konservatoriju v razredu profesorice Lize Hawlina, katera jo je pripravila na nekaj tekmovanj. Dvakrat se je udeležila mednarodnega tekmovanja EMONA, kjer je obakrat prejela zlato plaketo, na mednarodnem tekmovanju pihalcev Davorin Jenko v Beogradu je zasedla prvo  mesto in prejela zlato plaketo, ter na državnem tekmovanju TEMSIG osvojila prvo mesto in zlato priznanje.

 

Trenutno študira v razredu profesorice Karoline Šantl Zupan. V času študija se udeležuje tekmovanj (mednarodno tekmovanje Davorin Jenko 2017-zlata plaket), sodelovala je z Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, sodeluje v različnih komornih zasedbah in poučuje flavto.

 

Svoje glasbeno znanje še dodatno izpopolnjuje in nadgrajuje na seminarjih pri različnih profesorjih: J. Beaudiment (FRA), B. Evcil (TUR), E.N. Kozmus (SLO), M. Zupan (SLO), J. Ostry (POL) in drugih.

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=hnBM_3wWxio[/responsive_video][blank_space height=’3em’][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below