Barbara Spital

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″] Barbara Spital je študentka Akademije za glasbo v Ljubljani pri red. prof. Karolini Šantl Zupan. V času izobraževanja se redno udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer prejema visoke rezultate. Kot solistka je nastopila s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, je članica simfoničnega orkestra Ljubljana International Orchestra v sklopu Branimir Slokar Academy, leta 2016 pa bila izbrana za projekt Side by Side Kraljevskega orkestra Concertgebouw Amsterdam. Svoje znanje dopolnjuje pri priznanih tujih profesorjih kot so Philippe Bernold, Andrea Lieberknecht, Julien Beaudiment, Emily Beynon in drugi.

 

Nižjo glasbeno šolo je končala na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, srednješolsko izobraževanje pa nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Mileni Lipovšek. Leta 2016 je začela s študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

 

Nastopala je na številnih tekmovanjih kot so državno tekmovanje TEMSIG 2010 (2. nagrada in zlato priznanje) in 2013 (1. nagrada in zlato priznanje), mednarodno tekmovanje EMONA 2011 (finalistka in Laureat) in 2013 (zlato priznanje), mednarodno tekmovanje Davorin Jenko 2011 (1. nagrada) in 2017 (1. nagrada). Visoke rezultate pa je prejela tudi na mednarodnih tekmovanjih Svirel v Štanjelu, Ars Nova v Trstu, Petar Konjović v Beogradu in Anton Eberst v Novem Sadu.

 

Redno se predstavlja na glasbenih ciklih po Sloveniji, večkrat sodeluje z Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana ter pri različnih drugih projektih doma in v tujini.

 

Udeležila se je tudi mojstrskih tečajev in festivalov pri priznanih tujih profesorjih kot so Philippe Bernold (Francija), Julien Beaudiment (Francija), Karl-Heinz Schütz (Avstrija), Jose-Daniel Castellon (Francija), Wally Hase (Nemčija), Andrea Lieberknecht (Nemčija),  Emily Beynon (Anglija), Mario Caroli (Italija), Kersten Mccall (Nemčija), Paolo Taballione (Italija), Stefanie Winker (Nemčija) in drugi.

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=TVw_mMlr7KQ[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below