Blaž Avsenik

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Blaž Avsenik je z glasbo je obdan že od zgodnjih let. Izobraževanje je pričel na zavodu sv. Stanislava v Šentvidu, kjer se je resno seznanil s klasično glasbo. Na Konservatoriju v Ljubljani se je nato zaljubil v Jazz ter zabavno glasbo, a ga je po zaključenem programu pot odnesla le nekaj ulic stran, kjer na Akademiji za glasbo trenutno študira klasičen klavir.

 

Udeleževal se je klasičnih tekmovanj, kjer je prejemal zlata odličja, z zasedbo pa se je udeležil tudi Temsig jazz tekmovanja. Na Konservatoriju je pričel igrati v Bigbandu, poslušati ter igrati glasbo, katere pred tem ni poznal. Navdušil se je tudi nad aranžiranjem, produciranjem ter komponiranjem.  Poleg študiranja klasične glasbe si z izbirnimi predmeti nadgrajuje tudi znanje jazza, hodi na  seminarje, sodeluje pri večih projektih ter zasedbah, nastopa z orkestri, igra klavir v akademskem Bigbandu ter je član funk rock skupine Cava.

 

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′][/responsive_video][blank_space height=’3em’][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below