Fia Selič

Fia Selič - slika, mala

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″] 

Fia Selič je klasična pianistka, ki je z odliko diplomirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu profesorja Otta Niederdorferja. Njeni glasbeni začetki segajo v Glasbeno šolo Risto Savin Žalec, kjer je obiskovala pouk klavirja pri profesorju Stanku Podbregarju. Šolanje je nadaljevala na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je nižjo glasbeno šolo zaključila pri profesorici Sanji Mlinar Marin, umetniško gimnazijo pa z odliko pri profesorici Jerneji Grebenšek. Nastopala je na številnih koncertih, prireditvah in tekmovanjih.  Prejela je zlato plaketo na regijskem nivoju ter bronasto in srebrno plaketo na državnem  nivoju tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije Temsig ter 2. nagrado in srebrno plaketo na mednarodnem tekmovanju Ars nova international music competition v Trstu.

 

Sodelovala je pri snemanju CD-ja ob 140. obletnici rojstva Frana Koruna Koželjskega. V sklopu študija je delovala v različnih komornih zasedbah, korepetirala ter pridobivala znanje tudi na področju jazza. Zaključila je dveletni Schwerpunkt Jazz, ki je med drugim zajemal tudi individualne ure jazz klavirja pri profesorju Michaelu Kahru.

 

Svoje klasično znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih in profesoricah, kot so Rita Kinka, Franca Bertoli, Laszlo Baranyai, Aleksandar Serdar, Ugo Cividino ter na poletnih šolah v Tapolci na Madžarskem pri profesorju Laszlu Baranyaiu. Večkrat se je predstavila tudi na klavirskih dnevih društva klavirskih pedagogov Slovenije – Epta. Skozi celotno gimnazijsko obdobje in obdobje dodiplomskega študija je bila prejemnica Zoisove štipendije, v zadnjem letu pa štipendije Ad futura za študij v tujini. Kot odlična študentka je bila tudi dobitnica štipendije (Leistungsstipendium) Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu in štipendije Mestne občine Velenje. Zadnje leto pa se poleg klasike posveča tudi igranju popularne glasbe. Je članica skupine Smooth Band.

 

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=_p-d-oeqFac[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=FUaAFd-rHLs[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs][blank_space height=’3em’][blank_space height=’3em’]

Want to learn more?

Check out these articles below