Filip Vadnu

filip vadnu kitara

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″] Filip Vadnu je s šestimi leti začel obiskovati pouk klasične kitare v Mariboru. Po uspešno opravljeni maturi ga je mentor Marko Zaletelj navdušil za jazz glasbo, zato se je vpisal in bil sprejet na Jazz oddelek Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Po treh letih individualnih inštrukcij z mentorjem Klemnom Smolejem se je vpisal na Celovški Karntner Landeskonservatorij  in za mentorja izbral prof. Agostina di Giorgia.

 
S poučevanjem se ukvarja 5 let. V tem času je navdušil številne začetnike klasične kitare kot tudi izkušene kitariste, ki želijo izboljšati svojo tehniko igranja, spoznati nove lestvice in akorde, se naučiti improvizacije ali strukturirane skladbe po posameznikovi želji.
 
Od svojega 16. leta se redno udejstvuje jam sessionov in se ukvarja s projekti, ki zajemajo ogromno zvrsti: Jazz, Gypsy Swing, Blues, Rock, Pop, Ragge, Etno, Funk, Hip Hop, Soul. 

Aktiven je kot studijski glasbenik, aranžer in koncertni glasbenik. Redno obiskuje seminarje in se uči od svetovno priznanih glasbenikov, kot so: Larry Coryell, Femi Temowo, Boris Kozlov, Gane Lake, Jim Rotondi. Do sedaj je ustvarjal in sodeloval z znanimi imeni iz glasbenega sveta, kot so: Vlado Kreslin, Maja Keuc, Matej Hotko, Gašper Konec, Lado Bizovičar, Zlatan Čordić, Alma Merklin, Andrija Šulić, Rotondi.

 

 

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=BLQX4dlGm00[/responsive_video][blank_space height=’3em’][/thrive_tab][/thrive_tabs][blank_space height=’3em’][blank_space height=’3em’]

Want to learn more?

Check out these articles below