Gašper Gantar

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

 

IZOBRAŽEVANJE in POUČEVANJE

Leta 2002 se vpiše na glasbeno šolo k mentorju Mateju Hotku. Izobraževanje traja tri leta, nato tudi sam postane mentor za bas kitaro in glasbeno teorijo na tej isti glasbeni šoli, kjer poučuje 2 leti. Vsa nadaljnja leta poučuje v Kranju od konca leta 2015 pa na Ptuju za Glasbeno šolo B.A.S.E.

 

KONCERTI IN TURNEJE

Po začetnem obdobju lokalnega koncertiranja s prvimi zasedbami se koncertna pestrost v kvantiteti, geografsko in v kvaliteti poveča z igranjem pri Srečni mladini s katerimi obredejo večino slovenskih klubov in festivalov, kar nekajkrat igrajo v državah nekdanje Jugoslavije, leta 2007 igrajo na zloglasnem madžarskem Sziget festivalu v Budimpešti, kjer nastopijo nekaj let kasneje tudi v A38, od leta 2011 pa skoraj vsako leto odidejo igrat na Slovaško in Češko, slovaško skupino Chiki Liki Tu-a pa gostijo v Sloveniji. Od leta 2010 Gašper tudi vodi booking in management za Srečno mladino in tudi za nekatere druge skupine.

Že po dobre pol leta sodelovanja, Gašper s skupino Red Five Point Star odide na Južnoafriško turnejo, kjer odigrajo 25 koncertov v JAR, Swazilandu in Botswani. Takoj po vrnitvi iz Južne Afrike odidejo na evropsko turnejo kjer nastopajo kot predskupina ameriškim The Toasters (NYC). Na tej turneji odigrajo 18 koncertov, turnejo prisilno skrajšajo, ker jim tekom turneje ukradejo nekaj potnih listov. Kmalu zatem odigrajo koncert na Mighty Mighty Sounds festivalu na Češkem. Naslednje leto odigrajo še eno turnejo kot predskupina The Toastersom, tokrat 12 koncertov po ZDA, na Floridi, v Georgi, Lusiani, Texasu in Oklahomi. Večkrat nostopijo tudi v Parizu kot gostje tamkajšnje zasedbe JOKE, ki jih tudi večkrat gostijo v Sloveniji.

Leta 2011 Gašper (z RFPS) prvič tudi nastopi kot član skupine The Toasters (NYC) na Punk Rock Holiday festivalu v Tolminu, sledi še nastop v Črnomlju in na Panonnian Challange v Osijeku. Z The Toasters kasneje nekajkrat nastopijo v Italiji in Švici, sledi Balkanska turneja, kmalu pa Gašper za The Toasters igra celotne krajše in daljše evropske turneje kot posameznik. S to skupino nekajkrat preigra klube in festivale Španije, Francije, Švice, Nizozemske, Belgije, Nemčije, Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške, Madžarske, Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Makedonije, Albanije, Grčije, Bolgarije, Romunije. V zasedbi igra z izjemnimi glasbeniki: Neil Johnson, Tom White, Paul Jordanous, Lluis Set…

Leta 2014 Gašper odide tudi na Balkansko turnejo s francoskimi JOKE, tokrat kot tonski mojster. Priložnostno v zadnjih letih zvok v živo oblikuje tudi za več slovenskih skupin, ter madžarske Korai Transmission.

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=wVaU98IcKyw[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=_5bZswGABhs[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=g65O019AXTI[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′][/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below