Kristjan Zupan

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Kristjan Zupan, rojen 15. decembra 1995 v Celju, je začel svojo glasbeno pot pri šestih letih v glasbeni šoli Risto Savin v Žalcu, kjer se je pričel učiti klavir in trobento – pri prof. Dejanu Podbregarju . Že kaj kmalu je vedel da bo življenje posvetil igranju trobente in glasbi. Po končani osnovni šoli leta 2010 se je vpisal na srednjo glasbeno šolo v Celju, kjer se je učil trobente pod mentorstvom prof. Mirana Majcena in že takrat zlato obarval mnogo državnih in mednarodnih tekmovanj.

 

Svojo umetniško pot je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Franca Kosema, kjer je v letu 2019 diplomiral ter zdaj nadaljuje s 1. letnikom magisterija. Že peto leto je tudi redni član priznanega koncertnega Big Banda Akademije za glasbo v Ljubljani, redno igra tudi v mnogih komornih zasedbah, se udeležuje seminarjev, regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj ter dosega najvišje uvrstitve in posebna priznanja:

 

*2014 – 2. nagrada na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu;

*2015 – 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu;

*2016 – zlata plaketa na državnem tekmovanju za mlade glasbenike TEMSIG s kvintetom trobent;

*2017 – zlata plaketa na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG;

*2019 – 1. nagrada in zlata plaketa na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG s trobilnim kvintetom.

 

Svoje znanje redno izpopolnjuje na seminarjih domačih in tujih priznanih trobentačev kot so Stanko Arnold, Anton Grčar, Friedrich Reinhold, Kristian Steenstrup, Fruzsina Hara, Jeroen Berwaerts, Thomas Gansch, Aleš Klančar, Bill Williams, Ottaviano Cristofoli, Cristopher Colleti, Tom Poulson, Urban Agnas, Mathias Hofs, Hakan Hardenberger, Antonio Faillaci, Anders Nyqvist, Adam Rapa, Fruzsina Hara, Jure Gradišnik itd. Svoje orkestrske izkušnje je pridobival s priznanimi orkestri kot so Slovenska Filharmonija, Aurora music festival v Stockholmu, Collegium Musicum Pommersfelden, Simfonični orkester Akademije za glasbo, in veliko drugimi neprofesionalnimi orkestri.

 [/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below