Lina Rahne

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Lina Rahne je svojo glasbeno pot začela v otroškem pevskem zboru RTV Slovenija in nadaljevala z violino na SGBŠ Ljubljana. Po zaključeni nižji glasbeni šoli je z učenjem violine nadaljevala tudi na srednji stopnji in leta 2006 uspešno maturirala tako na glasbeni šoli kot tudi vzporedno na Gimnaziji Poljane. Po maturi jo je začel zanimati jazz, zato se je vpisala na študij jazz petja na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

 V tem času je izkušnje pridobivala v zboru Perpetuum Jazzile ter Alfa in Omega, kot backvokalistka na Slovenski popevki, v oddajah Hri-bar in Piramida, snemala glasove za risanke ter začela s pisanjem avtorske glasbe. Po maturi iz jazz petja je opravila sprejemne izpite za študij jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz in se preselila v avstrijski Gradec. V času študija je posnela svoj avtorski album, snemala vokale s KUG Jazz Orchestra za tekmovanje in album Jazz Comp Graz 2014, s svojim bendom nastopila na Graz Jazz Nacht 2015 ter kot članica opernega zbora nastopala v graški operi Graz Oper v predstavi Griechische passion.

 Leta 2015 je diplomirala iz umetniške smeri jazz petja, februarja 2018 pa še iz pedagoške smeri. Marca 2018 je pri švicarski založbi Unit Records izšel album Love lines, ki ga je posnela s svojo zasedbo Lira Quartet.
Lina trenutno poučuje jazz in pop petje ter teorijo, vodi vokalno skupino B.A.S.E., nastopa z različnimi jazz in zabavnimi zasedbami ter igra v muzikalu Mamma Mia.

 

 [/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=Wz88NQE6gzc[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=sckJAhhfngU[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below