Neža Drobnič

Neža Drobnič

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Neža Drobnič je pevska raziskovalka. Razsežnosti glasu je spoznala v različnih glasbenih stilih, od popa, rocka, soula, jazz-a, klasičnega petja, do grlenega etno petja. Že kot najstnica je delovala kot spremljevalna vokalistka v studiih in na odrih, kjer je dobro razvila občutek za večglasno petje.

Solopetje je študirala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz petje. Svojo kariero je začela kot spremljevalna vokalistka pri Neishi.  Spremljevalne vokale je posnela tudi za številne druge glasbenike. Med njimi so skupina Tabu, Jadranka Juras, Društvo mrtvih pesnikov,  Katrinas, Andraž Hribar in drugi.   

Leta 2006 je s pesmijo Čudež življenja na Slovenski popevki prejela nagrado za najboljšo debitantko.
V letu 2009 je sodelovala v filmu režiserja Janeza Lapajneta, z naslovom  ‘Osebna prtljaga’, kjer je igrala vlogo Zale.

Leta 2011 je izdala svoj prvi album z avtorskimi skladbami z naslovom `Drobne stvari’.

Bila je tudi članica vokalne skupine Katrinas, večkrat je sodelovala z Big Bandom RTV Slovenija, sodeluje v različnih etno zasedbah, vodi etno vokalno skupino Žive, prepeva v muziklih, deluje kot studijska vokalistka v znanih slovenskih televizijskih oddajah.

Glas je posodila številnim likom in pesmim v risankah. Zadnja risanka, ki jo je posnela je Vrnitev v Oz, kjer je igrala lik porcelanaste princese in prepevala pesmi glavnega lika v risanki, Doroteje. Sicer pa je najbolj znana risanka, v kateri je prepevala, Fifi in cvetličniki.

Trenutno ustvarja svoj drugi album, njena velika strast pa je poleg petja tudi izrazni ples, ki se ga uči pri odlični plesalki Jasni Knez. Sama pravi, da sta telo in glas zelo povezana, zato so njene pevske ure povezane tudi z gibom.

 

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=CDtxJKhgBos[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below