Rok Zalokar

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Rok Zalokar je jazz pianist in skladatelj, živeč med Ljubljano in Rotterdamom. Vodi svoj trio, s katerim je v letu 2013 izdal prvenec Vol.1( ZARŠ), na katerem je deset svežih avtorskih skladb, ki jih je trio razvijal z rednim nastopanjem. Poleti 2014 je Rok na Jazzonu dobil nagrado za najbolšo slovensko jazz kompozicijo, trio pa je prejel nagrado za najbolšo izvedbo. Dve leti kasneje je v Rotterdamu prejel prestižno Erasmus jazz prize in imel priložnost nastopit na North Sea Jazz Festival, enem največjih jazz festivalov v Evropi.

Poleg udejstvovanja v svojem triu, je tudi član zasedbe Kukushai, ki raziskuje polja alternative, popa in jazza, s katero je izdal odmevni album Fruitile. K svojim koreninam pa se vrača z Dvojino, duo ki izvaja slovenske ljudske pesmi v modernih aranžmajih, začinjeno z improvizacijo. Maja 2017 sta izdala svoj prvenec pri založbi Celinka.

 

Osnovno glasbeno izboraževanje je zaključil na klavirju in harmoniki, ter se vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz klavir. Po študiju v Ljubljani pa je svoje šolanje nadaljeval na univerzi Codarts v Rotterdamu. Poleg tega pa je imel priložnost študirati z velikani svetovnega jazza in osebnimi heroji kot, sta Aaron Parks in Steve Lehman.

 

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=S5dE1JEr_WE[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’0′ hide_logo=’0′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=ricZghOYS0I[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=HaPwBBE2MTY[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below