Sandra Klemm

sandra klemm

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Končala je Srednjo Glasbeno in Baletno šolo jazz oddelek v Ljubljani pri profesorici Nadi Žgur. Poleg tega je obiskovala tečaje petja v Ljubljani, Münchenu in Gradcu (Bob Stoloff, Dave Stroud, New York Voices).

Ker izhaja iz glasbene družine, je že zelo zgodaj ugotovila, da bo glasba njen vir preživetja. Kot otrok je pela v priznanem radijskem zboru RTV Slovenija. Tam si je tudi nabirala izkušnje, ki so ji kasneje prav prišle pri studijskem delu back vokalistke. V srednji šoli je nastopala z raznimi zasedbami in se leta 1991 odločila za solo kariero. Na slovenski glasbeni sceni je aktivna od svojega 19. leta. Po izidu njenih kaset »Sendi« in »Zate« je v začetku devedesetih ena od pionirk slovenske dance scene z albumom »Nemirna Kri« avtorja Daniela Popovića. Album je bil zelo uspešen z mnogimi hiti in je Sendi povzdignil med resnejše pevke na sceni. Prejela je tudi srebrno ploščo za uspešno prodajo. 

 

Po uspešnem desetletju nastopanj in udejstvovanj kot studijska pevka, sodelovanju na mnogih projektih ter prvih mestih na lestvicah radijskih postaj, se je po izidu njenega zadnjega albuma odločila za bolj pedagoško delo ko je začela s poučevanjem solo petja.
 

Svoje pevsko znanje je izpopolnjevala pri priznanih tujih profesorjih (Bob Stoloff-Berklee Colege Of Music, Dave Stroud-Vocal Coach Speech Level Singing San Francisco, New York Voices…). Sodelovala je s priznanimi slovenskimi in tudi tujimi glasbeniki (Bobby Mcferrin), dela kot studijska pevka in učiteljica jazzovske pevske tehnike.

 


V svoji dolgoletni pevski karijeri je izdala 8 samostojnih albumov, sodelovala je dolgo let z Big bandom RTV Slovenija v pevskem kvartetu za potrebe Slovenske popevke ter bila del pevskega tria v oddaji Zoom Razvedrilnega programa RTV Slovenija.

 Zadnji 8. album Nostalgija (Celinka 2015) je izdala v sodelovanju z možem Adamom Klemmom, ki ga tudi uspešno predstavljata na odrih v Sloveniji in tujini.

 

Njeni vidnejši učenci so bili:
Nina Strnad
Matic Jere( Bohem)
Robert Kreslin
Maja Bevc
Samo Javornik (Folkrola)
Mateja Mackenzie
Katarina Bordner
Vesna Pisarević
Eva Breznikar (Make up 2)
Darja Groznik (Make up2)
Tanja Žagar 
Mirna Raynolds (ex Foxy Teens)

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=4J2MkjUnBK4[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below