Taja Božič

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Taja Božič je rojena 20.01.1988 v Mariboru. Srečanje s klavirjem je bila ljubezen na prvi pogled in uho, ki še kar traja. Po končanem glasbenem vrtcu, ki ga je začela obiskovati s tremi leti, je z šestimi leti pričela s  poukom klasičnega klavirja v Mariboru. Nad jazz klavirjem jo je v času študija navdušil prof. Robert Ožinger, ki je bil njen mentor dve leti, vse do sprejemnih izpitov v Celovcu, kjer je nato nadaljevala z študijem pri prof. Robertu Bargadu.

 

Kot klaviaturistka je stalno dejavna pri različnih zasedbah, že večkrat je igrala na različnih festivalih in prireditvah, kot sta Festival Lent, festival Arsana In Anin Festival. Z Jazzladies so nastopile tudi v polfinalni oddaji Slovenija ima talent.  Redno se udeležuje delavnic s priznanimi glasbeniki iz sveta jazza, kot so Gregory Hutchinson, Jure Pukl, Tsumo Arpad, Marko Črnčec, John Di Martino, itd. Posebno veselje ima tudi do pisanja pesmi in glasbe, glasbila je že za Patetico, tokrat pa se pripravlja na izdajo svojega prvega singla, Zapuščam poletje.

 

 [/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=MdiX-Tt_RNY[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=ZWthzNK1jTw[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=3W1b7VFszIs[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below