Tine Grgurevič – Bowrain

[thrive_tabs layout=”horz”][thrive_tab headline=”Biografija” no=”1/2″]

Far Out’ spominja na dela Thoma Yorka, Four Teta in Massive Attack. To ni le še en prvenec.” je zapisal nizozemski webzin FestivalInfo o Bowrainovem prvem albumu.

 

Tine Grgurevič aka Bowrain je slovenski skladatelj, pianist in producent. Leta 2012 je pričel nastopati pod imenom Bowrain in leta 2014 izdal svoj prvi album Far Out. Prvenec je bil premierno predstavljen v amsterdamskem Sugarfactory-ju, kateremu je sledilo število nastopov kjer je igral kot predskupina skupinam kot so LAMB, Gaden City Movement, Jessy Lanza, Perera Elsewhere in Arms and Sleepers. Do danes je izdal tri single in dva albuma.

 

Prejšnje studijske izdaje je ustvaril samostojno, a prihajajoči album Distracted bo sodelovanje z ljubljanskim kitaristom Mariem Bobojelićem in amsterdamskim bobnarjem Robertom Nitschkejem. Med njegovimi zadnjimi nastopi so Tallinn Music Week (EE), Westway lab festival (PT), MENT Festival in Piano Day Ljubljana (SI).

 

Preden je Grgurevič pričel z ustvarjanjem elektronske glasbe je deloval kot jazz pianist in skladatelj. Svoj prvi jazz album Balcan Flavour (2009) je posnel v Philadelphiji. Album je gostil dva znana jazz glasbenika, Johna Swano in Anwarja Marshalla. Njegov drugi jazz album Images of Reality (2009) je uspešno prestavil na Bules’n’Jazz festivalu v Luxembourgu, kjer je nastopil z Erniem Hammesom na trobenti. Ena od njegovih pomembnejsih jazz kompozicij je Duet with Slavoj Žižek (2010), dialog med klavirjem in govorom.

 

Poleg avtorske glasbe Borwain ustvarja glasbo za umetniške inštalacije, nastope in videe umetnikov Mete Grgurevič, JAŠE (Mrevlje-Pollak) in Lise Vereertbrugghen. Svojo glasbo je predstavljal v Moderni Galeriji (LJU), Škucu (LJU), Het Veem Theater (AMS), De Appel (AMS), Melkweg (AMS), na Grafičnem Bienalu (LJU), Uferstudios (BER), Pioneer Works (NYC) in v Kustera Projects Red Hook (NYC). Njegova zadnja kompozicija je bila prestavljena v slovenskem pavilionu na petinšestdesetem Beneškem bienalu.

[/thrive_tab][thrive_tab headline=”Video” no=”2/2″][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=xGslfTFIWaI[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’0′ hide_logo=’0′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=s8hp5CV-w5k[/responsive_video][blank_space height=’3em’][responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=QLyGSfOUPc0&t=10s[/responsive_video][/thrive_tab][/thrive_tabs]

Want to learn more?

Check out these articles below