__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7a6de":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7c414":{"name":"Accent Dark","parent":"7a6de"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7a6de":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7c414":{"val":"rgb(13, 2, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":352,"l":0.03,"s":0.72}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7a6de":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"7c414":{"val":"rgb(13, 49, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.66,"l":0.15,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PRIJAVA V MOJ.BASE.SI

​A​lja Petric

Alja Petric je glasbeno izobraževanje začela v otroštvu. Končala je nižjo glasbeno šolo iz prečne flavte, udejstvovala se je pri osnovnošolskem pevskem zboru, orf skupini in v nekaterih glasbenih skupinah.

Izobraževanje na področju petja je začela med študijem arhitekture v Grazu z obiskom privatnih ur pri vokalistki Tjaši Fabjančič. Dodatno se je izpopolnjevala na raznovrstnih delavnicah jazz in etno glasbe ter preko sodelovanja pri različnih glasbenih projektih in zasedbah. Umetniško znanje je poglobila s študijem jazz petja in pedagogike na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij.

Alji je najbolj blizu raziskovanje in izvajanje glasbe raznolikih svetovnih kultur (etno glasba, world music). Sicer se dodatno izpopolnjuje ter udejstvuje tudi na področju klasičnega petja, pop glasbe in jazz petja.  Zadnjih nekaj let je umetniško najbolj aktivna v duetu Duo Ponte (www.duoponte.com), v katerem sodeluje z mag. kitare Damjanom Stanišćem.

Koncertno je aktivna v Sloveniji in tujini. Veliko časa usmerja v raziskovanje in pridobivanje izkušenj na področju zdravljenja z glasom in terapevtskimi zvočili. Redno prireja individualne in skupinske zvočne terapije, otroške delavnice ter lastne zvočne koncertne performanse.

VIDEO POSNETKI Z ALJO PETRIC

>