__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7a6de":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7c414":{"name":"Accent Dark","parent":"7a6de"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7a6de":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7c414":{"val":"rgb(13, 2, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":352,"l":0.03,"s":0.72}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7a6de":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"7c414":{"val":"rgb(13, 49, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.66,"l":0.15,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PRIJAVA V MOJ.BASE.SI

Anja Hrastovšek

Anja Hrastovšek je jazz pevka, diplomiranka deželnega Konzervatorija za glasbo v Celovcu. Prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, jazz kvarteta The Oakleys ter Ansambla Terca, dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in učiteljica pop/jazz petja.

Že v zgodnjem otroštvu je bilo očitno, da se na odru odlično počuti in uživa v nastopanju. Potem, ko je doma veselo prepevala Hajdi in Tajči, so jo vpisali v glasbeno šolo na violino. Vedno je raje imela petje, zato več kot dobrega posluha iz tega inštrumenta ni potegnila. Ko je leta 2004 prišla v Ljubljano študirat etnologijo in kulturno antropologijo, jo je glasba poiskala iz vseh smeri. Tako jo je prevzela, da je na Filozofsko fakulteto kmalu pozabila. Pot jo je peljala drugam. Prišla je do možnosti, da prepeva z vrhunskimi pevskimi sestavi in dela z največjimi strokovnjaki svojega področja - Komorni zbor RTV Slovenija, Mešani zbor Opera Ljubljana, Komorni zbor AVE, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Slovenski projektni zbor. Ravno tako ji zvenečih sodelovanj ne manjka v popularni glasbi, kjer je dolga leta prepevala kot spremljevalna vokalistka: Trkaj in Rapostoli, Tabu, Jadranka Juras, Nude, Rebeka Dremelj itd.

Danes je ustaljena v na začetku naštetih sestavih. Je ravno diplomirala, dela delo, ki jo osrečuje, uživa status samostojne kulturne umetnice in uživa življenje. Leta 2016 se je prvič udeležila festivala Melodije morja in sonca, kjer je požela veliko pohval s strani radijskih glasbenih urednikov in stroke. Po končani fakulteti ji kreative ne manjka, zato nastaja veliko novega materiala s katerim jo bomo zopet lahko videli na kakšnem festivalu.

Da se ne bi polenila, se na delavnicah in tečajih pri vrhunskih mentorjih izobražuje tako v petju in zborovodstvu, kot tudi v kompoziciji, aranžiranju in pedagoškem delu.

VIDEO POSNETKI Z ANJO HRASTOVŠEK

>