Jaka Žunič

Glasbena pot Jake Žuniča (Deželni konservatorij za glasbo, Celovec, Avstrija) se je začela z učenjem igranja harmonike, ki ji je zaradi zanimanja za ritem kmalu dodal tolkala. Učil se je pri Tajani Novak in Antoniu Hojsaku, Jože Zadravec pa ga je spodbudil k profesionalnemu delovanju. Izobraževanje je tako nadaljeval pod mentorstvom Klemensa Marktla.

Poleg stalnega programa se je redno udeleževal delavnic, seminarjev in dodatnih učnih ur pri uveljavljenih profesorjih s poudarkom na pop ter jazz glasbi. Je član skupine Recesija band, s katero koncertira na odrih po vsej Sloveniji, ob tem pa sodeluje tudi z drugimi, žanrsko raznolikimi zasedbami, vključno z jazzovskim triom.

Sicer se posveča predvsem približevanju glasbe najmlajšim, pri čemer se poslužuje različnih metod. Verjame, da je bistvo učenja in spoznavanja novega v tem, da se mentor svojemu učencu popolnoma posveti ter mu skuša približati gradivo na njemu primeren način, ob tem pa zagovarja odprtost do drugačnega, novega in svežega.

>