Jana Šušteršič

Jana Šušteršič (Berklee College of Music, Boston, Amerika) je zmagovalka šova Slovenija ima talent 2014, sicer pa premore več kot dvajsetletne koncertne in snemalne izkušnje znotraj različnih glasbenih žanrov. V dosedanji karieri je kot vokalistka in pianistka nanizala skoraj tisoč nastopov.

Oder si je delila s številnimi svetovno znanimi in priznanimi glasbeniki, denimo Placidom Domingom, Lennyjem Kravitzom ter Victorjem Wootnom. A je poučevanje navkljub temu ena tistih njenih ljubezni, ki ji vedno napolnijo dušo in jo učijo ter tudi iz dneva v dan presenečajo. Cilj pedagoškega dela je po njenem poiskati žar v očeh učencev in svobodo njihovega glasu.

Pri tem obilo pozornosti namenja psihološki plati, saj verjame, da se razlog za zadržke največkrat skriva v samem prepričanju, da ne zmoremo. Prav zato se odlično znajde kot mentorica učencev raznolikega predznanja, želja in starosti. Izvabiti najboljše iz vsakega posameznika ji je v poseben izziv in enako velja za ustvarjanje kreativne glasbene družine.

VIDEO POSNETKI Z JANO ŠUŠTERŠIČ

>