__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7a6de":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7c414":{"name":"Accent Dark","parent":"7a6de"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7a6de":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7c414":{"val":"rgb(13, 2, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":352,"l":0.03,"s":0.72}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7a6de":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"7c414":{"val":"rgb(13, 49, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.66,"l":0.15,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PRIJAVA V MOJ.BASE.SI

​Jošt Drašler

Jošt Drašler se je rodil 1. decembra 1981 v Celju. Z glasbo se je srečal že v svoji rani mladosti v Bistrici ob Sotli, kjer je odraščal. Tako je pričel pri osmih letih obiskovati nižjo glasbeno šolo v Rogaški Slatini, kjer se je pri prof. Blanki Podreki učil igranja na klavir.

V najstniških letih je se je preizkusil v učenju orgel na velenjski glasbeni šoli pri prof. Emi Zapušek. Prvi stiki z bas kitaro so se zgodili v drugem letniku gimnazije v Brežicah, ko so se mladeniči iz Bistrice ob Sotli odločili snovati glasbeno skupino. Tedaj je začel ustvarjati glasbo kot basist v glasbenih zasedbah Malik in Zmajev rep, v katerih vztraja tudi danes. Akademsko izpopolnjevanje je nadaljeval na Filozofski fakulteti, smer Muzikologija. Poučevanja bas kitare se je učil pri Mateju Hotku. Obenem je vpisal jazzovsko smer – kontrabas na Deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Uliju Langthalerju.

Trenutno poučuje igranje bas kitare na šoli B.A.S.E. in sodeluje v številnih glasbenih zasedbah z najrazličnejšimi slovenskimi glasbeniki. Kot stalni član nastopa v sledečih glasbenih zasedbah: Malik, Zmajev rep, Kombo Zlatka Kaučiča, Jadranka Juras, Neisha, Balžalorski Drašler trio in Domen Gnezda trio.

Sodeloval je tudi s slovenskimi glasbeniki ter ustvarjalci: Zlatko Kaučič, Vlado Kreslin, Gal Gjurin, Aldo Ivančič, Trkaj, Aleš Rendla, Samo Šalamon, Igor Bezget, Primož Fleishman, Igor Leonardi, Jure Ivanušič, Martin Štibernik, Barbara Korun in mnogimi drugimi. Igral je tudi s tujimi glasbeniki, kot so: Salvatore Maiore, Herb Robertson, Javier Girotto, Giovanni Maier. Svoj glasbeni izraz kali na relaciji med Bistrico ob Sotli, Celovcem in Ljubljano.

VIDEO POSNETKI Z JOŠTOM DRAŠLERJEM

>