Katarina Barbara Krnjak

Katarina Barbara Krnjak je slovenska pevka, ki je svojo glasbeno pot začela z violino in kasneje nadaljevala z petjem. Je redna članica opernega zbora Slovenskega narodnega gledališča Maribor ter sodeluje v klasični, popularni in jazz glasbi. Poleg tega se posveča pedagoškemu delu in poudarja pomen klasične vokalne tehnike kot osnove za vse žanre petja.

Katarina Barbara Krnjak je svoje prve glasbene korake naredila s šestimi leti, pri čemer je bila violina njena prva izbira. Svojo glasbeno pot je nadaljevala na Umetniški gimnaziji Konservatorija za glasbo in balet Maribor na oddelku za petje, kjer je v razredu Jolande Korat iz predmeta petje – glasba maturirala. Poleg klasičnega petja se je navdušila tudi nad popularno ter jazz glasbo in tako svoja glasbena obzorja širila tudi pod mentorstvom jazz pevke Ane Bezjak. V svojem izobraževanju se je udeleževala pevskih tekmovanj tako doma, kot v tujini (Lav Mirski« v Osijeku, »Lazar Jovanovič« Beograd, TEMSIG Slovenija) prav tako pa je svoje znanje izpopolnjevala na pevskih seminarjih pod mentorstvom mnogih priznanih vokalistov.


Danes jo lahko, kot redno članico opernega zbora, spremljamo na odru SNG Maribor. S katerim se udeležuje številnih gostovanj po tujini in Sloveniji
(Festival Arsana, Festival Ljubljana in drugi). Zaradi ljubezni do različnih žanrov glasbe pa jo lahko vidimo in slišimo sodelovati na številnih glasbenih projektih tako v klasični, kot tudi zabavni glasbi.

Pri pedagoškem delu ostaja zvesta dejstvu, da ima vsak izmed nas unikaten glas in kako pomembno je, da tako tudi ostane. Učence usmerja k iskanju svojega glasbenega izraza, pri čemer pa si prizadeva vzpostaviti in negovati klasično vokalno tehniko, saj je le-ta osnova za vse žanre petja.

VIDEO POSNETKI Z KATARINO BARBARO KRNJAK

>