Klara Veteršek

Pevka in flavtiskta Klara Veteršek (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija in Univerza Gustav Mahler, Celovec, Avstrija) je tekom izobraževanja, ko je znanje pridobivala pri Nataši Paklar, Mateju Grahku, Caroline de Rooij, Nini Strnad in drugih, prejela več mednarodnih ter zlatih priznanj, denimo na tekmovanjih Svirel, Emona in Woodwinds Požarevac.

Je članica različnih jazz, pop in klasičnih zasedb, med katerimi velja izpostaviti Funk Fu, Magic Pond, Rumejts ter projekt Popevke in Pravljice, ki ga izvaja v sodelovanju s kitaristko Urško Supej. Kot vokalna solistka nastopa z Big Bandom Akademije za glasbo, sodelovala pa je tudi z drugimi orkestri in zbori. Poleg tega se posveča ustvarjanju avtorske glasbe.

Njena žanrska raznolikost se v enaki meri odraža v pedagoškem delu, ki pred njo postavlja vedno nove izzive. Te premaguje z velikim veseljem in zanosom. Sicer jo odlikuje posvečenost učencem, ki jim je v podporo tako na internih kot javnih nastopih, poleg utečenih pedagoških metod pa v ospredje postavlja razvijanje veščine improviziranja.

VIDEO POSNETEK S KLARO VETERŠEK

>