Patricija Škof

Patricija Škof je svojo glasbeno pot začela pri rosnih letih pri zboru Carmine Slovenice. Pri osmih letih je začela z igranjem klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri prof. Metki Unuk, pri kateri je nadaljevala izobraževanje na umetniški gimnaziji in tam kasneje uspešno maturirala.

Kot pianistka se je udeleževala tekmovanj, med drugim tudi »Mednarodnega internetnega tekmovanja Beograd« leta 2011 v kategoriji »Klavirski-duo«, kjer je prejela 1. nagrado in Laureat.

V času srednje šole se je začela ukvarjati s kompozicijo in svoja dela predstavila vsako leto v Kazinski dvorani SNG Maribor na večeru Mladih komponistov Konservatorija Maribor. Bila je članica  English Student Theatra, kjer je sodelovala v predstavi »Romeo in Julia«. S predstavo je nastopila na Festivalu Lent, v Cankarjevem domu in na Festivalu v Sarajevu. Tam je spoznala svojo prvo profesorico petja Ano Bezjak, pri kateri se je izobraževala med leti 2013 in 2016 v okviru nadstandardnega jazz programa na Konservatoriju Maribor.

Leta 2016 se je udeležila mednarodne poletne šole »Berklee school of music« v okviru festivala »Umbria Jazz Festival«, kjer je prejela nagrado “For outstanding musicianship during the program”. Istega leta se je predstavila na Slovenski Popevki s skupino Flora&Paris ter bila sprejeta na Univerzo za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Grazu, kjer se je izobraževala pri prof. Deni DeRose. V času študija je sodelovala že s številnimi tujimi in domačimi glasbeniki. Sodelovala je s KUG Jazz Orchestra, se kot solistka predstavila z Grazer Universitätsorchestra, Brass Band Slovenija, Big Band Konservatorija Maribor.

Patricija je nastopila na festivalih Lent, Arsana, FUGL, Jazz Ravne leta 2017, kjer je bila del projekta »Jazzosledci« s katerim je predstavila svojo kompozicijo na zgoščenki festivala, Marianne Mendt Jazz Festival 2018 v St. Pölten, kjer je bila ena izmed izbranih mladih talentov.

Redno se udeležuje delavnic in masterclassov pri priznanih glasbenikih kot so Charenee Wade, Norma Winstone, JD Walter, Kate McGarry, Theo Bleckmann, Sachal Vasadani, Marko Črnčec, Gregory Hutchinson. Trenutno se posveča študiju, je del vokalnega tria »Supreme Sisters« in dueta »Dualaine«. Koncertira v različnih zasedbah po Sloveniji, Avstriji, Italiji, Hrvaški, Belgiji.

VIDEO POSNETKI S PATRICIJO ŠKOF