Sanja Mlinarič

Svojo glasbeno pot je pričela na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pri učiteljici Jasmini Rihtarič in jo kasneje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, v razredu profesorja Andreja Lorberja.

Leta 2017 je na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec pod mentorstvom Janneta Rättyä kar dvakrat uspešno diplomirala (iz koncertne in pedagoške smeri), trenutno pa na isti Univerzi nadaljuje magistrski študij.

Je prejemnica najvišjih nagrad na mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji, Italiji in Nemčiji. Leta 2019 je z zasedbo Trio Tempestoso zmagala na enem izmed največjih mednarodnih tekmovanj za sodobno glasbo – Boris Pergamenchikow v Berlinu, ki poteka pod pokroviteljstvom Tatjane Pergamenchikov in sira Andrasa Schiffa. Trio Tempestoso sestavljajo: Andraž Golob-klarinet, Urban Megušar-violončelo in Sanja Mlinarič harmonika; in so prva taka zasedba (prva zasedba s harmoniko), ki se lahko pohvali z zmago na tem prestižnem tekmovanju.

Z duom Clarien, ki ga sestavljata skupaj s klarinetistom Andražem Golobom, sta leta 2019 postala absolutna zmagovalca in prejemnika posebne nagrade za komorno glasbo “Anguissola Scotti” na priznanem mednarodnem tekmovanju Val Tidone v Italiji.

Kot solistka in članica različnih komornih zasedb uspešno koncertira po Sloveniji, Avstriji, Italiji in Nemčiji. Redno nastopa na festivalih med katere sodijo: koncertni cikel GM oder – v organizaciji Glasbene Mladine Slovenije, festival Val Tidone … Kot redna članica ansambla za novo glasbo, formiranega pod okriljem graške Univerze za glasbo, pogosto soustvarja krstne izvedbe sodobnih kompozicij.

Dodatno se izobražuje pri umetnikih, kot so Inaki Alberdi, Vincent Lhermet, Mie Miki, Frode Haltli, Luka Juhart, Matti Rantanen …