​Tanja Srednik

Tanja Srednik je diplomirana pevka jazz in zabavne glasbe ter pedagoginja, ki se je izobraževala na Deželnem konservatoriju za glasbo in igro v Celovcu pri profesorici Caroline de Rooij, pred tem pa na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri profesorici Nadi Žgur.


Kot pevka sodeluje pri različnih zasedbah, koncertira pa tako doma kot v tujini. Nastopila je s kultno zasedbo Laibach na festivalih v Srbiji, na Češkem in po Sloveniji ter na Slovenski popevki in Festivalu slovenskega šansona kot spremljevalna vokalistka. Kot članica zbora in solistka sodeluje pri projektu Jazz Sacral, s katerim so z RTV Slovenija posneli koncerte “Božič v pesmi” in “Aleluja”.
​​Redno koncertira tudi z big bandi, med njimi z Big bandom RTVSlovenija, Big bandom Grosuplje, Big bandom KONSE in Big bandom KGBL, od leta 2010 pa je pevka in članica Jazz Punt Big Banda iz Tolmina. S slednjim so oblikovali tudi izredno uspešen projekt “A Tribute to the Beatles”, s katerim so nastopili na glavnem odru niškega jazz festivala Nishville ob velikih imenih jazz in soul glasbe, kot so Bill Evans, Al Di Meola in Joss Stone, v letu 2019 pa se pripravljajo na izid albuma z istim naslovom.

Poleg tega so na mednarodnih tekmovanjih big bandov na Češkem, leta 2015, in v Budimpešti na Madžarskem, leta 2013 osvojili zlato priznanje in absolutno zmago. Kot jazz solistka je bila nagrajena tudi na 1. tekmovanju jazz ansamblov in solistov v Logatcu. V letu 2018 je združila moči s pesnikom Srečkom Čožem in skladateljem Anžetom Vrabcem, njihova skladba je bila izbrana kot rezervna na festivalu Melodij morja in sonca. Vodi zasedbo Tanja Srednik in Posredniki, s katero izvajajo jazz standarde in popularne skladbe v novih preoblekah, občasno pa posodi svoj glas tudi risanim junakom. Sodelovala je tudi z drugimi imeni slovenske jazzovske in zabavne glasbe, kot so Darja Švajger, Iva Stanič, Eva Černe, Uroš Perić, Nina Strnad, Anika Horvat, Karin Zemljič, Ana Bezjak, Blaž Jurjevčič, Gregor Ftičar, Erik Marenče in drugi. Svoje znanje redno izpopolnjuje tudi na različnih delavnicah, master classih in kampih pod vodstvom Sheile Jordan (ZDA), Kevina Mahoganya (ZDA), Cathrine Sadolin – Complete Vocal Technique (Danska), Dene DeRose (ZDA/Avstrija), The New York Voices (ZDA), Emilie Martensson (Švedska/VB), Boba Mintzerja (ZDA), Jonathana Kreisberga (ZDA) in drugih. Dejavna je tudi na odrskih deskah, v letu 2017 so s skupino Gledališča Glej prejeli vizionarja za najboljšo predstavo v celoti za avtorski muzikal Une druge tri sestre, leto kasneje pa je odigrala manjšo vlogo v prvem slovenskem celovečernem filmskem muzikalu Tim. Kot pedagoginja in zborovodja deluje od leta 2015, znanje pa predaja vsem starostnim skupinam, od osnovnošolcev naprej, osredotoča se na popularne glasbene zvrsti in jazz, posebno pozornost pa posveča interpretaciji in nastopu.

B.A.S.E. V MEDIJIH

Projekt 20 za 20 v Predsedniški palači

Glasbena šola B.A.S.E. v reviji Študent

Glasbena šola B.A.S.E. v oddaji Dobro jutro