​Tomaž Dolžan

Tomaž Dolžan se je z glasbo prvič srečal pri 10 letu starosti, ko se je začel učiti klasično kitaro v žalski glasbeni šoli, kjer je šolanje tudi uspešno zaključil.

Nekje v tem času se je ponudila tudi možnost za učenje bas kitare, katera mu je kasneje postala primarni inštrument. Skozi leta je igral pri številnih orkestralnih zasedbah: big band, Kitarski orkester, klasični orkester, godba, itd. Ves čas je igral tudi v bolj ali manj znanih pop/rock/funk zasedbah (Alya, SoulFunkedUp, 500m, Matjaž Jelen Band …), ter sodeloval pri raznih glasbenih projektih z raznimi glasbeniki kot so: Uroš Perič, Maja Založnik, Alya, Matjaž Jelen, Nuša Derenda, Fanika Križaj, Marko Vozelj… 

V tem času se je precej srečeval z delom v studiju ter si tam nabiral snemalne izkušnje. Poučevanja bas kitare se je učil pri Mateju Hotku, kjer je kasneje vpisal tudi smer kontrabas. Trenutno poučuje na Glasbeni šoli B.A.S.E. in aktivno igra pri dolgoletni prijateljski skupini 500m, zasedbi Matjaž Jelen Band ter SoulFunkedUp.

tomaž dolžan -bas kitara

VIDEO POSNETKI S TOMAŽEM DOLŽANOM

>