__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7a6de":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7c414":{"name":"Accent Dark","parent":"7a6de"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7a6de":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7c414":{"val":"rgb(13, 2, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":352,"l":0.03,"s":0.72}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7a6de":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"7c414":{"val":"rgb(13, 49, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.66,"l":0.15,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PRIJAVA V MOJ.BASE.SI

​Urška Starovasnik

Urška Starovasnik se z glasbo ukvarja že od otroštva. Najprej je končala nižjo glasbeno šolo iz blok flavte, kasneje še iz violine. S petjem se je začela ukvarjati v srednji šoli, preko muzikalov v skupini English Student Theater (EST), II. gimnazije Maribor.

V štirih letih je pridobila ogromno pevskih, plesnih in odrskih izkušenj, saj je nastopila na mnogih velikih odrih v Sloveniji in tujini. V muzikalih je uprizorila ene pomembnejših vlog, kot so Demetra, Rumpleteazer, v muzikalu “Cats”, Nala- “The Lion King”, Jenny- “Feel the Beat (Footlose)”, Meatloaf- “We will Rock You”, ter Volture in Netra, v muzikalu “The Jungle Boy”.

Ure petja je sprva obiskovala na glasbeni šoli B.A.S.E., nato še na Jazz oddelku Konservatorija za Glasbo in Balet Maribor. V tem času je obiskovala tudi ure klasičnega petja pri profesorju Jakiju Jurgecu. Maja 2012 je nastopila na festivalu Jazz Ravne, in julija 2012 sodelovala v projektu Pangea, kitarista Igorja Bezgeta s številnimi priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, kot so Igor Bezget, Marko Črnčec, Tomaž Gajšt, Bruno Domiter, Grega Kozar, Tadej Kampl, David Jarh, Ana Bezjak, Karin Zemljič, Katja Koren, Maja Keuc, Urška Gajšt, David Matiči,  Žiga Murko, Lenart Krečič, Mihail Parushev, Sharat Chandra Srivastava in mnogi drugi.

Istega leta so izdali tudi album. Poleti 2012 se je udeležila poletne šole jazza in popularne glasbe, na “Umbria Jazz Clinics” v Perugii v Italiji, ki jo vsako leto prireja Berklee College of Music iz Bostona. Pod mentorstvom Donne McElroy in Dennis Montgomeryja III, je v sklopu te poletne šole nastopila tudi na odru svetovno znanega Umbria Jazz Festivala. Po maturi se je vpisala na študij jazz petja na Deželnem Konzervatoriju v Celovcu, pri profesorici Caroline De Rooij, kjer je junija 2019 tudi diplomirala. Žanri, v katerih se največ udejstvuje obsegajo jazz, R’n’B, pop, neo soul, funk in blues. Nastopala je s številnimi zasedbami, kot so SoWhat, Norah Jones Tribute, Dat Phunk, Groovin’ High, Urška Starovasnik kvintet, duo Žan in Urška, Big Band Ptuj, Veronika Kumar kvintet, Maša But sekstet in sodelovala pri raznih “tribute” projektih glasbenikov, kot so Stevie Wonder, Tower of Power, D’angelo, Meshell Ndegeocello, Jordan Rakei, Hyatus Kaiote, Thelonious Monk, Doug and Jean Carn. Trenutno nastopa kot glavna vokalistka mlade neo soul, R’n’B zasedbe The.m. in kot back vokalistka z zasedbo WCKD Nation, s katero so izdali že nekaj singlov in se marca 2019 predstavili na festivalu Tallin Music Week, v Estoniji. Redno se udeležuje tudi delavnic in masterclassov pri mentorjih, kot so Sheila Jordan, Melissa Aldana, Shai Maestro, Joe Sanders, Gregory Hutchinson, Nina Strnad, Jonathan Hoard in drugi.

VIDEO POSNETKI Z URŠKO STAROVASNIK

>