Ursula Luthar

Petje v zboru Carmina Slovenica je Ursulo Luthar (Deželni konservatorij za glasbo, Celovec, Avstrija), ki se je pred tem učila igranja prečne flavte, pripravilo do raziskovanja glasu in je bilo obenem odločilno, da se je usmerila v profesionalno pevsko kariero. Srečanje z Ano Bezjak pa jo je navdušilo nad jazzovsko in popularno glasbo.

Znanje je pridobivala pod mentorstvom Caroline De Rooij, Sheile Jordan, Pedra Karlssona in drugih. Ker je vedno v iskanju novih izzivov, je njen glas mogoče slišati v številnih risankah, gledaliških projektih in filmih. Dolga leta je bila tudi članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile, medtem ko v zadnjem obdobju sodeluje z Gregorjem Strnišo in Zvezdano Novak.

Kot pedagoginja si prizadeva ustvariti varno okolje, v katerem so učencem dovoljene napake. Na ta način jih spodbuja k iskanju rešitev in glasovnemu izražanju brez zadržkov, ki pa je vedno konstruktivno podprto z vokalno tehniko. Velik pomen prav tako pripisuje poznavanju glasbene teorije, želji po raziskovanju glasbe in predvsem uživanju v njej.

VIDEO POSNETKI Z URSULO LUTHAR

>