Ursula Luthar - Glasbena šola B.A.S.E.

Ursula Luthar

 

Ursula Luthar, rojena v Mariboru, je pričela svojo glasbeno pot kot osnovnošolka, z igranjem prečne flavte in prepevanjem v zboru Carmina Slovenica, kjer je začela raziskovati glas kot inštrument. Odločila je za šolanje na konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je poleg flavte začela obiskovati še klasično petje, za jazz in popularno glasbo pa jo je kasneje navdušila mentorica Ana Bezjak.

 

Trenutno študira jazz petje na konservatoriju v Celovcu, pri profesorici Caroline De Rooij. Je članica mednarodno priznane vokalne skupine Perpetuum Jazzile, s katero redno koncertira, se udeležuje audio, video snemanj in uspešnih turnej in izpopolnjuje svoj odrski nastop. Ravnotako sodeluje v projektih kot so A Tribute to Stevie Wonder s Karenom Asatrianom, ter prepeva v duetu vokala in kitare.

 

Dodatno se izobražuje še pri mentorici Mateji Mackenzie Zwitter in se udeležuje raznih delavnic s priznanimi glasbeniki in mentorji kot so Sheila Jordan, Joshua Alamu, Duško Gojković, Peder Karlsson, Merel Martens, Alfred Burgstaller, itd., ter je vedno na lovu za novim znanjem.