​Ur​sula Luthar

Ursula Luthar, rojena v Mariboru, je pričela svojo glasbeno pot kot osnovnošolka, z igranjem prečne flavte in prepevanjem v zboru Carmina Slovenica, kjer je začela raziskovati glas kot inštrument. 

Odločila je za šolanje na konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je poleg flavte začela obiskovati še klasično petj​​​​e, za jazz in popularno glasbo pa jo je kasneje navdušila mentorica Ana Bezjak. Trenutno študira jazz petje na konservatoriju v Celovcu, pri profesorici Caroline De Rooij.

Je članica mednarodno priznane vokalne skupine Perpetuum Jazzile, s katero redno koncertira, se udeležuje audio, video snemanj in uspešnih turnej in izpopolnjuje svoj odrski nastop. Prav tako sodeluje v projektih kot so A Tribute to Stevie Wonder s Karenom Asatrianom, ter prepeva v duetu vokala in kitare. Dodatno se izobražuje še pri mentorici Mateji Mackenzie Zwitter in se udeležuje raznih delavnic s priznanimi glasbeniki in mentorji kot so Sheila Jordan, Joshua Alamu, Duško Gojković, Peder Karlsson, Merel Martens, Alfred Burgstaller, itd. in je zmeraj na lovu za novim znanjem.

VIDEO POSNETKI Z URSULO LUTHAR

>