23 decembra

Najslabše leto doslej?

Najslabše leto doslej?

Ob izteku letošnjega leta se tako kot mi gotovo sprašujete, kako nam je uspelo preživeti in kaj nas čaka v prihodnosti. Prav zato je toliko pomembneje ozreti se nazaj in narediti pregled dosežkov, kajti navkljub nehvaležnim okoliščinam, ki so pred nas postavljale številne izzive, smo vztrajno iskali rešitve, ki bi vaše šolanje olajšale, obenem pa vam ponudile več. 

Oglejmo si torej, na katere dosežke smo lahko ponosni ...

NOVI PROGRAMI
Odprli smo več novih programov tako za standardno učenje na šoli kot online pouk. Poleg glasbene pripravnice za predšolske otroke, smo inštrumentom dodali še trobento, tudi sicer pa lahko izbirate med žanrsko izredno raznolikimi programi.

POVEČANJE EKIPE
Še ena novost letošnjega leta je ta, da sta se nam pridružila Mitja, ki skrbi za multimedijske vsebine, in Nina s svojimi besedili. Verjamemo, da ste oba že dodobro spoznali, če ne drugače, skozi video posnetke in blogovske ter druge zapise.

NOVI MENTORJI
V svoje vrste smo povabili tudi več odličnih in strokovno usposobljenih mentorjev. Ti svoje bogato znanje z veseljem predajajo naprej, enako radi pa vas podpirajo pri premagovanju težav in vas usmerjajo na poti, ki vodi k zastavljenim ciljem.

PRVI VELIKI VIRTUALNI KONCERT
Seveda ... prvi virtualni B.A.S.E. koncert je nekaj, po čemer bomo to leto gotovo hranili v lepem spominu. Na njem se je namreč predstavilo skoraj 160 učencev, spremljalo pa jih je več kot 5000 gledalcev. Če na kaj, potem smo ponosni na ta uspeh, saj je visoka gledanost najlepše darilo za naš trud.

NOVA SPLETNA STRAN
Postavili smo novo spletno stran, na kateri dobite prav vse informacije o programih, ki jih ponujamo v Glasbeni šoli B.A.S.E., saj smo jo dodobra osvežili, dopolnili in nadgradili, naše osnovno vodilo pri prenovi pa je bila preglednost. A bi nam to težko uspelo, če ne bi povečali pisarne.

SELITEV PISARNE
A ker nas je zdaj več, smo potrebovali več prostora, zato smo se preselili. Seveda mariborske šole nismo preselili zaradi tega, temveč zato, ker se nam je ponudila odlična priložnost za delovanje v samem središču Maribora. Tako imamo zdaj lepše in prijaznejše prostore na Slomškovem trgu.

POUK ČEZ POLETJE
Še en drzen korak, ki smo se ga lotili po nekajletnem preizkušanju, je pouk v poletnih mesecih. Letos nam je resnično uspelo, kot smo si želeli, in odslej ni prav nobenega razloga več, da bi bili vi ali vaš otrok kar dva meseca brez vodenega glasbenega pouka.

PRIROČNIK ZA STARŠE, BELEŽKA IN GLASILO
Ne smemo pa pozabiti niti na priročnik za staršebeležko in glasilo, ki ga vsak mesec pripravimo za vas. Verjamemo, da na ta način ostajate tesno povezani z glasbo, vsekakor pa pripomorejo tudi k vašemu napredku.

PAKET DARILNIH BONOV
In še ena novost, ki smo jo uvedli tekom letošnjega leta: paketi darilnih bonov. Če vaši bližnji ali prijatelji še razmišljajo o učenju igranja instrumenta ali petja oziroma že obiskujejo Glasbeno šolo B.A.S.E. in bi jim želeli podariti nekaj, kar bi jih še dodatno spodbudilo k učenju, je darilni bon, ki je na voljo kadarkoli, vedno dobra izbira. Paket darilnih bonov najdete tukaj.

Kaj prihaja v novem letu?

Tako ... število dosežkov, če ne celo presežkov, je prav zavidljivo. Nanje smo ponosni in seveda veseli, da nam jih je uspelo vpeljati ter tudi obdržati. Prav zato pa je prav, da se ozremo tudi v čas, ki je šele pred nami. Kaj nas čaka v prihodnjem letu?

NOV B.A.S.E. PORTAL
Že januarja bo vsem na voljo uporaba komunikacijskega sistema za izmenjavo in prenos medijskih datotek med učencem in mentorjem oziroma obratno, prav tako sistem nadomeščanja zamujenih ur, s pomočjo katerega bo mentor učencu podal lekcijo tudi takrat, ko ta ne bo mogel priti na uro. Gre za nov B.A.S.E. portal, ki bo prinesel marsikaj dobrega, o čemer vas bomo seveda pravočasno obvestili.

IN ŠE OSTALE NOVOSTI...
Poleg tega nas čaka odprtje spletne šolske trgovine, uporaba elektronske beležke, več novih in razširitev že obstoječih online tečajev in marsikaj drugega, kar bo pripomoglo k še enostavnejšemu ter uspešnejšemu šolanju vseh vas.


Zavedamo se, da nas čaka še precej dela, vendar ne smemo pozabiti na vse zgoraj omenjene dosežke, in to v letu, ko se je marsikomu zdelo bolje obupati. Mi smo kljub vsemu iskali rešitve, delali in se učili. Vse to pa smo počeli in počnemo zaradi vas. Nobena šola se namreč ne more razvijati brez učencev, zato gre zasluge za uspehe pripisati prav vam.

Hvala, da ste ostali del naše zgodbe, da se razvijate skupaj z nami in nam dajete moč, da tudi sami napredujemo. Le s skupnimi močmi lahko šola, kakršna je Glasbena šola B.A.S.E., obstane. Ker ste tu vi, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

V znak zahvale smo zato ob izteku tega leta za vas pripravili posebno darilo, in sicer vam bo mentor klavirja Kristijan Korat zaigral znano božično skladbo. Verjamemo namreč, da so tovrstne pozornosti najlepše.

Uživajte v Kristijanovi izvedbi The Christmas Songa in preživite lepe praznike.

VEČ PRISPEVKOV

Glasilo #20 – Prihodnji šolski nastopi in novi mentorji

Glasilo #20 – Prihodnji šolski nastopi in novi mentorji

Glasilo #19 – Poletne skupinske delavnice

Glasilo #19 – Poletne skupinske delavnice
>