• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Učenje brez glasbenega učitelja

27 marca, 2015

Učenje brez glasbenega učitelja

Učenje brez glasbenega učitelja

Glasbeniki samouki imajo v sebi nekaj romantičnega in navdihujočega. Ob njih pomislimo na vztrajnost in dokazovanje, da to zmoremo sami, sledimo svoji notranji muzi in sami odkrivamo skrivnosti našega inštrumenta. Mnogi menijo, da so glasbeniki samouki pametnejši, sposobnejši in bolj nadarjeni od glasbenikov, ki so se igranja učili v glasbeni šoli ali pri privatnem inštruktorju. Samouke vidijo kot junake, po katerih bi se morali vsi zgledovati in jim slediti. A se motijo.

slika učenje brez učitelja

Dejstvo je, da so glasbeniki, ki so se igranja in petja naučili popolnoma sami, izredno redki. Za vsakega, ki se je pričel učiti sam in mu je uspelo, obstaja milijon drugih, ki so prav tako poskusili in obupali. Večina ljudi, ki trdi, da so se igranja inštrumenta naučili sami, je imela dostop do izobraževalnih pripomočkov, ki so jih med učenjem uporabljali. Samo zato, ker niso imeli plačljivih ur učenja, še ne pomeni, da niso imeli učitelja. Bolj verjetno je, da ne priznajo kdo ali kaj je zaslužen za njihov uspeh.

Kot glasbena šola smo se srečali z mnogimi razočaranimi učenci, ki so se učenja inštrumenta lotili sami. Nekateri so se leta in leta vrteli v krogu brez napredka. Eden izmed njih je porabil 20 let za ponavljanje istih stvari in ostal na isti stopnji. Takšno učenje je lahko zelo stresno.

Definicija norosti je ponavljanje iste stvari in pričakovanje drugačnih rezultatov. Če ste naveličani ponavljanja istih dolgočasnih vaj brez vidnih znakov napredka in se želite naučiti igranja od samega začetka in se izogniti frustracijam in zapravljanju časa, poiščite usposobljenega inštruktorja, ki vam bo to pomagal doseči. 

Sorodne objave

Akordi za kitaro

Želite darilni bon za 50€?

Pravilna izbira inštrumenta, pri vpisu v glasbeno šolo

Dejavniki, ki pri vpisu otroka v glasbeno šolo ne smejo biti na prvem mestu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}