Učenje flavte za upokojence

Morda si od nekdaj želite igrati flavto, morda pa ste jo v otroških ali najstniških letih celo zares igrali, a vas je življenje odpeljalo daleč stran od mladostniških sanj in želja. Nič hudega. Znanje lahko zdaj ponovno obudite in ga nadgradite ali pa z učenjem pričnete kar na samem začetku. S pomočjo pedagoške metode O.G.I. učni proces namreč povsem prilagodimo vsakemu posamezniku, zato se boste učili le tega, kar želite.

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANAMARIBOR 

Radi bi igrali flavto … torej se je naučite igrati!

 • Si od nekdaj želite znati igrati flavto, vendar v otroštvu te možnosti niste imeli, kasneje pa ste verjeli, da ste svojo priložnost že zamudili?
 • Si redno ogledujete posnetke na različnih spletnih straneh in skušate posnemati flavtiste, ki so vam všeč, vendar ne gre?
 • Vas skrbi, da ne bi sledili učnemu procesu in da izbrani program ne bi izpolnil vaših pričakovanj?
 • Si kljub vsemu želite napredovati in znati zaigrati pesmi, ki so vam posebej pri srcu?
 • Vas zanima pop, jazz, klasična glasba ali kakšen tretji žanr?

Ni problema! Učili se boste tistega, ki ga imate radi.

Flavta-za-upokojence-paket

Naj vam zaupamo nekaj, v kar smo sami trdno prepričani: nikoli ni prepozno! Uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti! Če le imate željo po igranju, boste znanje tudi osvojili, saj je volja najpomembnejša. Če jo premorete, boste svoj čas posvečali učenju igranja flavte, kot vemo, pa nas dejanja, trud in energija, ki jih vlagamo v določeno dejavnost, prej ali slej pripeljejo do cilja.

Poleg tega smo v Glasbeni šoli B.A.S.E. prav z namenom, da bi pouk lahko prilagodili čisto vsakomur, razvili pedagoško metodo O.G.I. Izkušen mentor bo tako za vas pripravil žanrsko in vsebinsko prilagojen program glede na vaše želje, cilje ter potrebe, zato je skrb, da bi preigravali stile in skladbe, ki vam niso všeč, prav tako da ne bi sledili učnemu programu, odveč, saj boste tempo osvajanja znanja narekovali sami.

Uresničite svoje življenjske sanje in se vključite v program Flavta za upokojence!

Učenje flavte za upokojence - Preiskusite se na brezplačni uri! 

Program Flavta za upokojence je zasnovan zelo široko, saj je njegov cilj uresničiti dolgoletno željo, ki je bila zaradi aktivnega življenjskega sloga primorana predolgo čakati na obdobje, ko se boste sanjam lahko tudi dejansko posvetili, oziroma ponovno obuditi že pozabljeno znanje, ki ste ga osvojili v otroških ali najstniških letih.

Prav s tem namenom se v okviru tega programa lahko opredelite za katerikoli žanr (pop, jazz, klasična glasba itn.), saj boste ob spodbudi strokovno usposobljenega mentorja osvojili osnovna znanja igranja flavte ter razvili glasbene prvine, kakršne so ritem, tempo in forma, medtem ko boste sočasno krepili občutek za muzikalnost ter posluh.

Učni program vam bo v celoti prilagojen, zato boste znanje osvajali v svojem tempu, igrali skladbe, ki so vam všeč, in razvijali lastno kreativnost, saj v Glasbeni šoli B.A.S.E. podpiramo avtorsko izražanje. Najpomembneje od vsega pa se nam zdi izvajanje glasbe, ki jo čutite blizu.

Flavta-za-upokojence

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • osnovne lastnosti flavte (vzdrževanje),
 • tehnične in motorične sposobnosti igranja (koordinacija, pravilna postavitev in drža rok ter telesa),
 • preponsko dihanje in nastavek,
 • skladbe in pesmi izbranega glasbenega žanra ali žanrov
 • glasbene vrline, kot so posluh, občutek za ritem, tempo, dinamiko, čas in formo,
 • znanje glasbene teorije (branje in igranje po notah, razumevanje ritma ter ostalih glasbenih elementov) in  
 • analiziranje vodilnih flavtistov ter avtorjev skladb za flavto izbranega glasbenega žanra ali žanrov

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje flavte za upokojence - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Flavta za upokojence?

Program je namenjen vsem starejšim učencem oziroma upokojencem, ki želijo začeti z igranjem flavte ali nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Flavta-za-upokojence

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>