Učenje flavte za začetnike

Flavta vas od nekdaj navdušuje, a doslej še niste poprijeli zanjo. Morda nimate časa ali pa le ne veste, kateremu žanru bi se posvetili, ker vas zanima vse. Program Flavta za začetnike je potemtakem namenjen prav vam, saj boste s pomočjo metode O.G.I. v krajšem časovnem obdobju spoznali različne tehnike igranja, žanre in stile. Kasneje pa se boste preprosto preusmerili na program, v katerem se boste počutili najbolj doma. Enostavno, kajne?

* Program trenutno izvajamo na enotah: LJUBLJANA, MARIBOR

Torej... želite igrati flavto, a ne veste ne kako ne kje začeti. 

 • Že leta sanjate o tem, da bi igrali flavto, vendar niste prepričani, da obstaja program, ki bi izpolnil vaša pričakovanja?
 • Ste pogledali že nešteto posnetkov na različnih spletnih straneh in družbenih kanalih ter skušali v svoje igranje implementirati tamkajšnje napotke, vendar ste vsakič znova izgubili motivacijo?
 • Bi želeli napredovati? Znati zaigrati pesmi, ki so vam posebno pri srcu in nanje celo improvizirati?

Naj vam zaupamo: igranje flavte je zabavno. Prav res! Če le imate željo po igranju, boste znanje tudi osvojili, saj poseben talent ni potreben. Zato ne skrbite. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I. Izkušen mentor bo tako za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, je zato povsem odveč.. 

Stopite korak bližje k uresničitvi dolgoletne želje in se vključite v program Flavta za začetnike!

Klasična-flavta

Kajti … če želite postati flavtist, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi flavtisti, ki jih občudujete, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehnike, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje flavte za začetnike - Preizkusite se na brezplačni uri!

Program Flavta za začetnike je zasnovan z namenom, da vsem, ki želijo igrati flavto, ne vedo pa še, kateri stil jim je tako blizu, da bi se mu povsem posvetili, poda osnovna znanja. Tako boste v tem krajšem programu spoznali različne tehnike in stile ter razvili osnovne glasbene prvine (ritem, tempo, glasbena forma itn.), prav tako občutek za muzikalnost ter sam posluh.

Ker bo učni program v celoti prilagojen vam, se boste v trenutku, ko se boste znali opredeliti za enega od naprednejših programov učenja flavte, preprosto preusmerili. Tako v programu za začetnike kot kasneje vam bomo pomagali razvijati kreativnost in vas spodbujali pri doseganju ravni glasbenega izvajanja, ki ste si jo zadali za cilj. A se nam pri vsem tem kljub vsemu zdi najpomembneje, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč.

Flavta-za-zacetnike

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • Osnovne lastnosti flavte (vzdrževanje),
 • Tehnične in motorične sposobnosti igranja (koordinacija, pravilna postavitev in drža rok ter telesa),
 • Nastavek in preponsko dihanje,
 • Skladbe in pesmi iz popularne glasbene literature,
 • Glasbene vrline, kot so posluh, občutek za ritem, tempo, dinamiko, čas in formo,
 • Znanje glasbene teorije (branje in igranje po notah, razumevanje ritma ter ostalih glasbenih elementov) in 
 • Različne glasbene žanre ter stile.
 • Boljšo in učinkovitejšo vadbo 

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje flavte za začetnike - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Flavta za začetnike?

Program je namenjen vsem začetnikom, ki želijo začeti z igranjem flavte ali nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Flavta-za-zacetnike

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>