Program Kljunasta (blok) flavta za predšolske otroke

»Mami, ati! Rad bi igral blok flavto!«Čeprav je vaš otrok star komaj štiri ali pet let, izraža željo po učenju igranja flavte in vi bi mu jo radi uresničili. A kako? Brez skrbi, ste na pravem mestu. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo na podlagi dolgoletnih izkušenj razvili pedagoško metodo O.G.I., s katero učni program v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, s tem pa otroku omogočimo izkušnjo, s pomočjo katere pridobi glasbeno znanje in razvije ljubezen do umetnosti.

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANA in MARIBOR

Vaš otrok izraža željo po igranju kljunaste flavte. Omogočite mu glasbeno izkušnjo!

Vaš otrok je star štiri ali pet let, vendar je povsem prepričan, da želi igrati flavto. Odločitev podpirate, saj verjamete, da bo v procesu šolanja razvil različne veščine in pridobil marsikatero izkušnjo, vendar vas njegova vztrajnost malce tudi plaši. Sploh pa niti ne veste, kakšne so razlike med kljunasto in prečno flavto, veste le, da obstaja več vrst flavt.

Dovolite, da vam pomagamo pri izbiri in preženemo vaše dileme.

Kako torej izbrati instrument?

Gre za eno prvih glasbil, ki jih je izumil človek. Pastirji so jih denimo izdelovali iz vrbovih vej, v Aziji pa so uporabili bambusove palice. Danes je flavta seveda tehnično izpopolnjena in se je uveljavila kot solistični ter orkestrski instrument. Še posebno priljubljena je pri izvajanju repertoarja stare glasbe. Razlika med kljunasto in prečno flavto, na katero po osvojenih osnovah preide večina učencev, pa je v položaju igranja, pri čemer kljunasto flavto držimo navpično, prečno pa asimetrično od ust nad desno ramo, kar vpliva tudi na pozicioniranje prstov.

Igranje kljunaste flavte

A kako do flavte in kaj še potrebujemo poleg nje?

Nikar se ne prenaglite. Instrument je pomemben, zato si za nakup vzemite čas in za mnenje povprašajte otrokovega mentorja. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo vam na voljo za svetovanje pri nakupu instrumenta, omogočamo pa tudi najem. A seveda je kitara le najpomembnejše orodje, ki ga otrok potrebuje za učenje. Da bi bilo to kar se da učinkovito, potrebuje še notni zvezek, notno stojalo, čistilni pribor in metronom, po potrebi zavito glavo. Ni malo, kaj? A ne skrbite, vse našteto bo z izjemo notnega zvezka, ki ga bo kmalu popisal in mu boste morali kupiti novega, uporabljal leta ali celo desetletja.

Kaj pa note in ostalo učno gradivo?

Seveda, potreboval bo tudi note, a z nakupom notnega gradiva počakajte dokler izbrani mentor ne pripravi programa po metodi O.G.I., ki bo v celoti prilagojen potrebam in željam vašega otroka. Verjamemo namreč, da je prijetna glasbena izkušnja ključnega pomena, zato v strokovni učni program vključujemo želje vsakega posameznika, s čimer okrepimo veselje do učenja in razbijemo monotonost.

Notno gradivo
Otroci

Ves čas govorite o igranju flavte. Pa se bo otrok naučil še česa drugega?

Dandanes je vsak program, tudi glasbeni, zasnovan zelo široko. Kar pomeni, da igranje kljunaste flavte sicer predstavlja osnovni razlog, zaradi katerega bo vaš otrok obiskoval Glasbeno šolo B.A.S.E., vendar bo pri nas pridobil veščine, uporabne na različnih življenjskih področjih. Poleg motoričnih spretnosti se bo naučil vztrajnosti, odgovornosti in samostojnosti, ker pa bo spoznal tudi druge otroke, bo stkal nova prijateljstva ter izboljšal komunikacijske veščine in okrepil samozavest. Vse našteto mu bo prav tako pomagalo pri izražanju s pomočjo glasbe, ki ga vsekakor močno spodbujamo in toplo pozdravljamo.

In če se otrok z mentorjem ne bo razumel?

Gotovo se še spomnite svojih šolskih dni in dejstva, da ste predmete, ki so jih poučevali prijetni učitelji obiskovali raje od tistih, kjer je učitelj v vas vzbujal strah in trepet. Sproščeno in varno vzdušje, pospremljeno z igro, je ključno, zato naši mentorji na začetku obilo pozornosti namenijo sposobnostim učenca, da lahko učno snov prilagodijo ter na ta način dodatno motivirajo otroka. Ta se posledično čuti sprejetega, svojemu mentorju pa zaupa, saj njun odnos temelji na prijateljstvu in skupni izkušnji, ki krepi otrokove vrline.

Odnos z mentorjem

Učenje kljunaste (blok) flavte za predšolske otroke - Preizkusite se na brezplačni uri!

Skozi učni proces se prepletata dve področji, saj ustaljene klasične prakse združujemo z naprednejšimi pristopi poučevanja. Otroci se spoznajo z osnovami igranja, kamor sodijo pravilna tehnika dihanja, drža in postavitev rok, vendar sočasno razvijajo občutek za ritem, dinamiko, tempo, artikulacijo ter glasbene oblike. Da pa bi otrokovo pozornost obdržali dlje čase, v procese učenja vključujemo tudi različne igre in motivacijske naloge.

Pouk poteka s pomočjo O.G.I. metode, ki smo jo razvili prav zato, da bi bil učni program v kar največji meri prilagojen posameznemu učencu. V klasične in tehnične pristope tako vnašamo novosti, s katerimi krepimo muzikalnost ter kreativnost mladega glasbenika. 

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje pop in jazz klavirja za otroke - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Kljunasta flavta za predšolske otroke?

Program je namenjen predšolskim otrokom od 4-6 leta starosti.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

  • 040 558 904 

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>