Učenje

kljunaste flavte

Ste navdušeni nad solističnimi vložki najvidnejših flavtistov? So njihovi posnetki nepogrešljiva družba vaših vaj? In nenazadnje: se vam ne zdi, da bi bilo še boljše, če bi bili tako vešči tudi igranja lastnih skladb? Nemogoče? Še kako mogoče! S pomočjo pedagoške metode O.G.I. učni program namreč prilagodimo vsakemu posamezniku, prav to dejstvo pa pripelje do želenih rezultatov.Ne verjamete? Poskusite!

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANAMARIBOR

V vas tli želja po igranju kljunaste flavte, a ne veste, kako jo uresničiti. Zato …

 • Bi želeli osvojiti osnovne in naprednejše tehnike igranja kljunaste flavte?
 • Vas navdušujejo solistični vložki flavtistov in bi tudi sami želeli igrati tako?
 • Se počutite nesamozavestno, če morate stopiti pred občinstvo, čeprav sanjate o tem, da s svojo muzikalnostjo naravnost navdušite vse prisotne? 
 • Želite na študij kljunaste flavte v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?

S prijavo na program Kljunasta flavta za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

Poleg tega pa … če želite postati flavtist, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi flavtisti, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje kljunaste flavte - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja kljunaste flavte komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Kljunasta flavta za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme. Seznanili se boste s standardnim repertoarjem in se preizkusili v solažah.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali posnetke najvidnejših flavtistov. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč, če pa se lahko vsaj za kanec približate tistim, ki jih iskreno občudujete, bo vaše veselje do igranja toliko večje.

Kljunasta-flavta

Spomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • znanje glasbene teorije (branje in igranje po notah, razumevanje ritma ter ostalih glasbenih elementov, kakršni so intervali, lestvice in akordi),
 • nastavek in preponsko dihanje,
 • občutek za ritem, tempo, dinamiko, čas in formo,
 • tehnične in motorične sposobnosti igranja,
 • igranje različnih stilov,
 •  igranje solističnih vložkov na osnovi standardnega repertoarja,
 •  transkribiranje solističnih vložkov najvidnejših flavtistov,
 • učinkovito vadbo flavte in
 • glasbene vrline, kot so posluh, muzikalnost ter kreativnost.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje kljunaste flavte - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Kljunasta flavta?

Program je namenjen vsem učencem, ki želijo začeti z igranjem kljunaste flavte ali nadgraditi svojo tehniko in glasbeno znanje. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Kljunasta-flavta

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>