Učenje kitare

Preglejte naše programe učenja kitare. Programi učenja kitare, so namenjeni tako (bodočim) profesionalcem kot ljubiteljskim glasbenikom, ki smo jih prilagodili najmlajšim, mladim in odraslim učencem, pa tudi upokojencem. Vsaki starostni skupini ponujamo žanrsko raznoliko usmeritev (klasična glasba, jazz, blues, rock), saj verjamemo, da je interpretacija glasbenih del le ena od možnih oblik muziciranja, medtem ko mi dajemo večji poudarek kreativnosti in spontanemu izražanju.omejujemo ne generacijsko ne žanrsko. 

Prav zato smo razvili pedagoško metodo O.G.I., s pomočjo katere učni proces v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, zaradi česar izobraževanje poteka na šoli ali od doma v obliki spletnega pouka, vključitev vanj pa je možna skozi vse leto. Na ta način smo dosegli, da znanje prav vsak osvaja v svojem tempu in da razvija veščine, skladne z njegovimi glasbenimi željami, cilji ter potrebami (akordična spremljava, solistično izvajanje, improvizacija itn.), za dodatno spodbudo pa smo vsakomur na voljo pri izbiri in nakupu kitare, čeprav omogočamo tudi njen najem.

Programi učenja za predšolske otroke

V Glasbeni šoli B.A.S.E. se posvečamo otrokom, ki kažejo zanimanje za glasbo, ne znajo pa še izbrati programa, in jih tudi usmerjamo. V okviru glasbene pripravnice jih zato na igriv in sproščen način seznanimo z različnimi instrumenti ter žanri. Tako ob petju in igranju spoznavajo glasbene elemente, razvijajo motorične spretnosti ter se učijo pozornega poslušanja in dihanja. Ker pa pouk poteka v skupini, ob tem krepijo tudi ustvarjalne in socialne veščine, kar ob vsem naštetem predstavlja pomemben temelj, na katerem bodo razvili ljubezen do glasbe.

Skupinska glasbena pripravnica
Skupinska glasbena pripravnica

Skupinska glasbena pripravnica

Programi učenja za otroke

V Glasbeni šoli B.A.S.E. verjamemo, da mora muziciranje odražati ljubezen do glasbe, zato smo za najmlajše pripravili program klasične in električne kitare, ki lahko potekata tako na šoli kot od doma v obliki spletnega pouka. Otrok se bo v primeru obeh naučil pravilne drže, koordinacije rok in prstnega reda ter bo razvijal muzikalnost, vendar priporočamo, da šest in sedem letniki učenje kljub vsemu pričnejo s klasično kitaro, saj bodo z njeno pomočjo lažje osvojili osnove, medtem ko se lahko kasneje kadarkoli preusmerijo na električno kitaro. Ker pa učni program s pomočjo pedagoške metode O.G.I. v celoti prilagodimo posamezniku, bo otrok ne glede na izbrani program razvijal veščine, ki izhajajo iz njegovih zanimanj, zaradi česar bo veselje do igranja toliko večje.

Klasična kitara za otroke

Električna kitara za otroke

Klasična kitara za otroke

Električna kitara za otroke

Programi učenja za mlade in odrasle

Doslej ste gotovo preposlušali že obilo glasbe in na ta način izostrili svoja ušesa. A ker nimamo vsi enakih zanimanj, smo v Glasbeni šoli B.A.S.E. pripravili programe učenja kitare za mlade in odrasle, ki segajo tako na področje klasične glasbe kot jazza, bluesa ter rocka, izvajajo pa se lahko na šoli ali od
doma v obliki spletnega učenja. Širok nabor vam skupaj s pedagoško metodo O.G.I., na podlagi katere učni proces v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, omogoča razvijanje različnih veščin, od akordične spremljave, solističnega izražanja in improvizacije do interpretacije klasičnih del. Ker pa se
morda v tem trenutku še ne znate žanrsko opredeliti, vam ponujamo tudi pripravnico za začetnike, v okviru katere boste spoznali različne tehnike in žanre ter se kasneje kadarkoli preusmerili na program, za katerega boste prepričani, da zmore izpolniti vaša pričakovanja.

Kitara za začetnike

Klasična kitara

Jazz kitara

Blues & Rock kitara

Kitara za začetnike

Klasična kitara

Jazz kitara

Blues & Rock kitara

Prvi akordi na akustični kitari

Programi učenja za upokojence

V Glasbeni šoli B.A.S.E. zagovarjamo prepričanje, da za pridobivanje novega znanja nikoli ni prepozno. Zato smo pripravili program učenja kitare za upokojence, ki lahko poteka tako na šoli kot od doma v obliki spletnega učenja. V obeh primerih program s pomočjo pedagoške metode O.G.I. v celoti
prilagodimo vsakemu posamezniku, kar pomeni, da lahko ob spodbudi strokovno usposobljenega mentorja obudite že pozabljeno znanje ali pa z učenjem pričnete na samem začetku. Poleg tega se lahko posvetite kateremukoli žanru, saj je pomembno le to, da vam je glasba, ki jo izvajate, všeč.
Verjamemo namreč, da nam prav nobena veščina ni v pomoč, če naše muziciranje ne premore srca.

Prvi akordi na akustični kitari