Učenje jazz petja

Ste si doslej ogledali že nešteto posnetkov jazzovskih pevcev in pevk ter skušali slediti njihovim napotkom, vendar se nekako ne izide? Se vam zdi, da vaš glas preprosto ne zveni, kot bi moral, a ne veste zakaj? Mi odgovor poznamo … in vemo tudi, da bi se s pomočjo pedagoške metode O.G.I. ter ob spodbudi mentorja, ki bi za vas pripravil prilagojen učni program, gotovo približali vokalnemu izražanju svojih idolov. Se vam ne zdi, da bi bilo vredno poskusiti?

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANAMARIBORPTUJ in SL. BISTRICA

Torej... zanima vas učenje jazz petja, a ne veste ne kako ne kje začeti. 

 • Bi želeli osvojiti osnovne in naprednejše tehnike jazzovske improvizacije?
 • Vam je improvizacija jazzovskih standardov dokaj jasna, vendar nikakor ne morete ugotoviti, kakšno znanje je potrebno, da bi improvizirali kot največji virtuozi?
 • Se počutite nesamozavestno, če vas kolegi izzovejo na jam sessionu, čeprav sanjate o tem, da jih s svojim petjem naravnost navdušite?
 • Želite na študij jazz petja v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?

S prijavo na program Jazz petje za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

postani pevec

Poleg tega pa … če želite postati pevec ali pevka, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi pevci, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje jazz petja - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem petja komaj začeli in pojete le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Jazz petje za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv. Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme jazzovske glasbe. Seznanili se boste z jazz standardi, srečali različne stile jazzovske glasbe in se preizkusili v improviziranju.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali posnetke najvidnejših jazzovskih pevcev in pevk, kakršni so denimo Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Frank Sinatra, Tony Bennett, Cassandra Wilson ter številni drugi. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč, če pa se lahko vsaj za kanec približate tistim, ki jih iskreno občudujete, bo vaše veselje do petja toliko večje.

Jazz-petje

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • jazzovsko teorijo (akorde, lestvice itn.),
 • pravilno dihanje (dihanje s prepono, nastavek in drža telesa),
 • petje različnih stilov jazz glasbe (swing, bebop, latin, bossa nova itn.),
 • prosto vokalno imrpoviziranje na osnovi jazzovskih standardov in novejših jazz kompozicij,
 • transkribiranje solističnih vložkov najvidnejših jazzovskih pevcev,
 • prepoznavanje intervalov, lestvic in akordičnih zvez,
 • učinkovito vadbo petja ter
 • razvijanje posluha, muzikalnosti ter kreativnosti.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

Učenje jazz petja - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Jazz petja?

Program je namenjen vsem pevcem, ki jih zanima učenje petja v jazz stilu. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Jazz-petje

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>