Učenje klasične trobente

Obožujete klasično glasbo? Se redno udejstvujete abonmajskih ciklov uglednih kulturnih ustanov in vam ni težko ure ter ure vaditi eno samo temo, da bi vam le uspela popolna interpretacija, čeprav se ta doslej morda še ni zgodila? Pozno še nikoli ni bilo prepozno! S pomočjo pedagoške metode O.G.I. v Glasbeni šoli B.A.S.E. učni program trobente v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku in na ta način vaš trud preobražamo v uspehe. Prav k njim pa stremite, mar ne?

* Program trenutno izvajamo na enotah: LJUBLJANA

V vas tli želja po igranju klasične trobente, a ne veste, kako jo uresničiti. Zato …

 • Vas navdušujejo klasična dela, a se obenem čudite, kako lahko celo po preteku več stoletij še vedno zvenijo tako sveže?
 • Tudi sami stremite k popolni interpretaciji?
 • Bi želeli osvojiti veščino branja not v tej meri, da ne bi niti razlikovali več črk od not?
 • Si sebe zamišljate kot nekoga, ki stopi s trobento v rokah pred občinstvo, četudi le družinske člane, in navduši z repertoarjem klasične glasbe?
 • Želite na študij klasične trobente v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?

S prijavo na program Klasična trobenta za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

Poleg tega pa … če želite postati trobentač, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi trobentači, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje klasične trobente - Preizkusite se na brezplačni uri! 

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja trobente komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Klasična trobenta za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme klasične glasbe. Seznanili se boste z vodilnimi klasičnimi skladatelji, se srečali z deli, napisanimi za trobento, in skušali doseči popolno interpretacijo.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali različne trobentače. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč.

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • znanje glasbene teorije (branje in igranje po notah, razumevanje ritma ter ostalih glasbenih elementov, kakršni so intervali in lestvice),

 • nastavek in preponsko dihanje,
 • občutek za ritem, tempo, dinamiko, čas in formo,
 • tehnične in motorične sposobnosti igranja,
 • vodilne skladatelje klasične glasbe za trobento (Henri Tomasi, Karlheinz Stockhausen, David Sampson, Juan Maria Solare itn.),
 • interpretacijo klasičnih del,
 • učinkovito vadbo trobente in
 • glasbene vrline, kot so posluh, muzikalnost ter kreativnost.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje klasične trobente - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Klasična trobenta?

Program je namenjen vsem učencem, ki želijo začeti z igranjem klasične trobente ali nadgraditi svojo tehniko in glasbeno znanje. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>